fbpx

To M.M.A. κλάδος άθλησης υπό την σκέπη της Πάλης

To M.M.A. κλάδος άθλησης υπό την σκέπη της Πάλης

Ο πρόεδρος και τα μέλη της νεοσύστατης επιτροπής διοίκησης του αθλήματος, έστειλαν ένα ανοιχτό ενωτικό μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες του χώρου, υπογραμμίζοντας τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα κινηθεί η επιτροπή, καθώς και τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Τα κύρια σημεία της ανακοίνωσης έχουν ως εξής: «Το ΜΜΑ ως κλάδος άθλησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΛ.Ο.Π.) είναι πια γεγονός. Όντας σε μια Ομοσπονδία αναγνωρισμένη από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.) καθώς και από τη Γ.Γ.Α, το ΜΜΑ μέσα από την ΕΛ.Ο.Π. αποτελεί πλέον τον μοναδικό πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο κλάδο άθλησης στην Ελλάδα, όσον αφορά τα Μικτές πολεμικές τέχνες.

Τώρα, δίνεται η δυνατότητα επιτέλους στο ΜΜΑ να κερδίσει στο ελληνικό αγωνιστικό στερέωμα τη θέση που του αξίζει, καθώς και οι συμμετέχοντες σε αυτό να επωφεληθούν όλων των πλεονεκτημάτων που μόνο μια Αναγνωρισμένη από το Κράτος Ομοσπονδία μπορεί να προσφέρει.

Μοναδικός φορέας επίσημος του ΜΜΑ θεωρείται η ΕΛ.Ο.Π. Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε η Επιτροπή Διοίκησης του Αθλήματος που αποτελείται από τους:

Πρόεδρος: Κατσιάρας Δημήτριος, Μέλη: Γιάγκος Πολατίδης (Αντιπρόεδρος), Κουρσάρης Σπύρος (Γενικός Γραμματέας), Ξερικός Βασίλειος (Μέλος), Σπύρος Τζώρας (Μέλος), Ποντίκα Αναστασία (Μέλος), Μανάφας Αλέξανδρος (Μέλος)

Σκοπός της Επιτροπής είναι η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού MMA στην Ελλάδα και το εξωτερικό έτσι ώστε οι Έλληνες αθλητές να έχουν την δυνατότητα συμμετοχής σε διασυλλογικά, πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα καθώς και διεθνή τουρνουά, με σκοπό την εξέλιξη, την ανάδειξη και την αναγνώριση τους σε διεθνές επίπεδο.

Πολύ σημαντική είναι η μοριοδότηση των αθλητών με βάση τις διακρίσεις τους στα επίσημα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας, κάνοντας χρήση των ευεργετικών προνομίων του Αθλητικού Νόμου.

Βασικές κινήσεις της Επιτροπής είναι :

• Η κατάθεση του ανάλογου αγωνιστικού ημερολογίου, καθώς έτσι θα μπορέσει να προσφέρει μέσα από την αγωνιστική δράση, εμπειρία και συγκινήσεις σε νέους αθλητές ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους συλλόγους να προγραμματίσουν την συμμετοχή τους στους αγώνες για όλο το έτος.

• Η δημιουργία μιάς έμπειρης ομάδας καταρτισμένων διαιτητών, που θα μπορούν αυστηρά να πιστοποιήσουν το αποτέλεσμα και άρα τη σωστή ροή των διοργανώσεων.

Ο τρόπος διεξαγωγής των διοργανώσεων θα χωρίζεται σε «αγωνιστικά τερέν» ανάλογα με τα «επιμέρους στυλ» του αθλήματος του ΜΜΑ και θα περιλαμβάνει : 

Ταπί για τους ερασιτεχνικούς και φιλικούς αγώνες 

Ρινγκ καί τατάμι ΜΜΑ όρθιας μάχης

Κλουβί για τον συνδυασμό της «όρθιας και εδάφους» μάχης (mma) 

Απαραίτητη προϋπόθεση της συμμετοχής των Συλλόγων στις αθλητικές ημερίδες που θα διοργανώσει η Επιτροπή, θα είναι η εγγραφή τους στα μητρώα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης.»

Η ανακοίνωση της διοίκησης καταλήγει…Ευελπιστούμε σε μια καλή συνεργασία με όλους σας, με κοινό στόχο και όραμα την ανάπτυξη και καταξίωση του ΜΜΑ. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά