ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

1ο Κύπελλο Ελλάδος Σούμο 2022 (pics)

1ο Κύπελλο Ελλάδος Σούμο 2022 (pics)

Μερικούς μήνες πριν, για να μην πάμε και πολύ παλιά, αν έλεγες σε κάποιον ότι έγιναν στην Ελλάδα αγώνες Σούμο με τη συμμετοχή 67 αθλητών θα σε έλεγαν τρελό, και αυτό αν βέβαια ήξερε την Ιαπωνική παραδοσιακή πάλη

Με σταθερά βήματα και γοργή ανάπτυξη προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σούμο στη διάδοση του αθλήματος. Στις 28-29 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη χώρα μας, επίσημα, αγώνες Σούμο με την συμμετοχή 67 αθλητών. Παρά το αρχάριο επίπεδο των αθλητών, όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να προσφέρουν θέαμα στους θεατές και διακρίσεις στους συλλόγους τους. Το τέλος των αγώνων βρήκε ικανοποιημένους τόσο τους αθλητές και τους προπονητές τους, όσο και την ομοσπονδία. Η προσέγγιση των σωματείων και το αγκάλιασμα του αθλήματος ήταν πραγματικά συγκινητικό και δίνει κουράγιο και ελπίδες για ένα σπουδαίο μέλλον. Παράλληλα με τους αγώνες διεξήχθει και η 3η σχολή Προπονητών/Διαιτητών τυο αθλήματος.

Το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο η ομοσπονδία θα συμμετάσχει στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα U18 και U23, ενώ προς τα τέλη του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο Διαιτητών/Προπονητών με στόχο την κατάρτιση των σωματείων, καθώς και όλο και περισσότερα σωματεία επιθυμούν να γνωρίσουν και να εντάξουν το άθλημα του Σούμο στον χώρο τους.

Στα τέλη Νοεμβρίου θα διοργανωθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ομοσπονδίας, κλείνοντας έτσι μια γεμάτη αθλητική χρονιά.

Τελευταία άρθρα Δυναμικά

Video Δυναμικά

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.