fbpx

Πρώτο φετινό χρυσό για την Σαρίτα Μορ

Πρώτο φετινό χρυσό για την Σαρίτα Μορ

Συνεχίζει την συγκομιδή μεταλλίων η Ινδία στο Bolat Turlykhanov Cup.

Κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου σε παγκόσμιο και ασιατικό πρωτάθλημα, η Σαρίτα Μορ πήρε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο μέσα στο 2022 και παραχώρησε μόλις δύο πόντους στην κατηγορία των 59 κιλών για να πάρει τον τίτλο στο Bolat Turlykhanov Cup, ένα τουρνουά του UWW Ranking Series, στο Αλμάτι του Καζακστάν. Η Μορ βρέθηκε στο ματ για τρεις αναμετρήσεις και τις κέρδισε όλες όπως και στον τελικό απέναντι στη Ζάλα Αλίγιεβα από το Αζερμπαϊτζάν.

 Νικήτρια ήταν και μία άλλη Ινδή, η Μουν Μανίσα, η οποία πήρε τον τίτλο στα 65 κιλά με μία εμφατική νίκη 8-0 απέναντι στην Έλις Μανόλοβα από το Αζερμπαϊτζάν στον τελικό. Το πρώτο χρυσό σε διεθνή διοργάνωση στη μεγάλη κατηγορία για τη Μανίσα που είχε πάρει το χάλκινο στο ασιατικό πρωτάθλημα του περασμένου Απριλίου. Το πρώτο μετάλλιο στη μεγάλη κατηγορία πήρε και η Ινδή Μπιπάσα, στα 72 κιλά, νικώντας 7-5 το φαβορί, τη Ζαμίλα Μπακμπεργκένοβα. Εντυπωσιακή και η Σούσμα Σαουκίν που πήρε το χάλκινο στα 55 κιλά απέναντι στην Αϊνούρ Ασίμοβα από το Καζακστάν.

 Επιτυχίες για την Ινδία και στους άνδρες με τον Μοχίτ να παίρνει το χάλκινο στα 125 κιλά με μία πειστική νίκη 8-2 επί του Σαρντομπέκ Χολμάτοφ, ανεβάζοντας τον απολογισμό μεταλλίων της χώρας του στα δέκα. Την προηγούμενη ημέρα Μάνσι (57 κιλά), Σακσί Μάλικ (62κ.) και Ντίβια Κάκραν (68κ.) πήραν το χρυσό ενώ το χάλκινο έκανε δικό της η Πούγια Σιχάνγκ στα 76 κιλά. Στην ελληνορωμαϊκή, ο Νιράτζ πήρε το χάλκινο στην κατηγορία των 63 κιλών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά