fbpx

Αποσύρεται το 2024 ο Τζόρνταν Μπάροους

Αποσύρεται το 2024 ο Τζόρνταν Μπάροους

Ανεξάρτητα από το αν θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Οι κάτοχοι του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου Τζόρνταν Μπάροους, Έλεν Μαρούλις, Ταμίρα Μενσά-Στοκ, Κάιλ Σνάιντερ και Ντέιβιντ Τέιλορ εξασφάλισαν την παρουσία τους για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στην Σερβία. Ο Μπάροους, «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο το 2012, αναγκάστηκε να πάει σε τρίτο ματς απέναντι στον Τσανς Μάρστελερ στη Νέα Υόρκη και επικράτησε του νεαρού αντιπάλου του με 5-0 παίρνοντας για ενδέκατη φορά την πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή παγκόσμιο πρωτάθλημα. «Κανείς δεν μπορεί να με νικήσει σε τρίτο ματς», είπε. «Χρειάζεται καρδιά και μεγάλη πίστη».

 Ο 33χρονος Αμερικανός αποκάλυψε ότι θα αποσυρθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 είτε καταφέρει είτε δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την παρουσία του στο Παρίσι. «Πίστευα ότι θα τελειώσω το 2020 αλλά δεν έκλεισα με τον τρόπο που θα ήθελα. Το 2024 δεν είναι μία δύσκολη ημερομηνία, σίγουρα αποκλείεται το Λος Άντζελες το 2028 καθώς τότε θα είμαι 40 ετών».

 Την περασμένη χρονιά ο Μπάροους γνώρισε την πρώτη του ήττα στα αμερικανικά τράιαλ, από τον Κάιλ Ντέικ, με αποτέλεσμα να μην μπει στην Ολυμπιακή αποστολή. Ο ίδιος ανέβηκε από τα 74 στα 79 κιλά και πήρε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο στη μη-Ολυμπιακή κατηγορία. «Θέλω άλλη μία ευκαιρία απέναντι στον Ντέικ όπως και απέναντι στο Ρώσο κάτοχο του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, τον Ζαουρμπέκ Σιντάκοφ», πρόσθεσε. «Τότε θα μπορώ να αποσυρθώ».

 Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου, ο Μπάροους που παραμένει στα 79 κιλά, θα προσπαθήσει να φτάσει τα επτά μετάλλια συνολικά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα και να γίνει ο πιο επιτυχημένος Αμερικανός παλαιστής στην ιστορία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά