ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ευρωπαϊκό U15: “Χρυσή” Πρωταθλήτρια Ευρώπης η 14χρονη Μαρία-Λουίζα Γκίκα

Ευρωπαϊκό U15: “Χρυσή” Πρωταθλήτρια Ευρώπης η 14χρονη Μαρία-Λουίζα Γκίκα

Η Μαρία Λουίζα Γκίκα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U15 στην κατηγορία των 39κ.

Η 14χρονη Μαρία-Λουίζα Γκίκα ήταν συγκλονιστική δείχνοντας καθ’ όλη τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πάλης U15 τη δύναμή της, την υψηλή τεχνική της και την εκρηκτικότητά της.

Αρχικά νίκησε με 4-2 την Γιαγκμούρ Καραμπατσάκ από την Τουρκία, ενώ με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε και την Πολωνής Πατρίτσια Μπουκόβσκα, φτάνοντας στον μεγάλο τελικό. Εκεί η Γκίκα ανέβηκε στην παλαίστρα αποφασισμένη και έδειξε από την αρχή του αγώνα απέναντι στην Ουκρανή Καμίλα Κούτσμα ότι… διψάει για τη νίκη. Η Μαρία Λουίζα με συνολικό σκορ 3-2 πανηγύρισε την τρίτη και πιο σημαντική νίκη κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο!

Στα ρεπεσάζ των 62 κιλών η Λουκία Καραγιάννη επικράτησε 4-2 της Ιωάννας Ξενίδου στον ελληνικό «εμφύλιο» και προκρίθηκε στον «μικρό» τελικό. Η Ελληνίδα προηγήθηκε της Κίνγκα Μαρία Βοϊνάρσκα από την Πολωνία, ωστόσο δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη και έτσι πλασαρίστηκε στην 5ηθέση.

Στα ρεπεσάζ των 54 κιλών η Ελπίδα Κουτέλη προσπάθησε απέναντι στην Ουκρανή Ανχελίνα Μπονταρένκο, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση, ενώ στα 58 κιλά η Ιωάννα Μακρυδάκη έχασε από την Ισπανίδα Αϊνάρα Πορτίγιο Γκαρσία.

Από εκεί και πέρα καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι Δέσποινα Μαλεσιάδα (42κ.), Σοφία Μιχαηλίδου (46κ.), Γεωργία Αναστασοπούλου (46κ.), Δήμητρα Σκουβάκη (50κ.), Βασιλική Καραβάνου (58κ.) και Αννα Σεϊταρίδου (66κ.), οι οποίες πήραν πολύτιμες εμπειρίες. Μάλιστα η Καραβάνου έφτασε έως τα προημιτελικά.

Τελευταία άρθρα Δυναμικά

Video Δυναμικά

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.