fbpx

Παγκόσμιο U18: “Χάλκινος” ο Δημήτρης Γιαννόπουλος

Παγκόσμιο U18: “Χάλκινος” ο Δημήτρης Γιαννόπουλος

Το χάλκινο μετάλλιο πανηγύρισε ο Έλληνας Πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U18 στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Ακόμη μια διάκριση για την χώρα μας, αφού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατάφερε και πανηγύρισε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο U18 στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, στην κατηγορία των -66 κιλών.

Αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη διάκριση είναι η πρώτη μετά το 2015. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε δύο νίκες επί του Ουκρανού Σαμπατάς και του Γάλλου Νοέλ, φτάνοντας στον τελικό του προκριματικού γκρουπ. Εκεί, γνώρισε την ήττα στο golden score από τον Ουζμπέκο Οταμπόεφ.

Στον α` γύρο των ρεπεσάζ, νίκησε σε λιγότερο από 2.5 λεπτά τον Αζέρο Γιουσούμποφ για να φτάσει στην κατάκτηση του μεταλλίου, μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα απέναντι στον Γάλλο Ρενάρ. Δεκατρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος κι ενώ το ματς όδευε προς το golden score, ο Γιαννόπουλος πήρε ένα θεαματικό waza-ari που αποδείχθηκε αρκετό για να του χαρίσει τη νίκη και το μετάλλιο.

Μπαλαμπανασβίλι (2015, 1η θέση) και Ντανατσίδης (2009, 3η θέση) ήταν οι πρωταγωνιστές των δύο μεταλλίων που είχε κατακτήσει μέχρι σήμερα η χώρα μας στην κορυφαία διοργάνωση της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά