fbpx

Παγκόσμιο: Τα φαβορί στην ελληνορωμαϊκή

Παγκόσμιο: Τα φαβορί στην ελληνορωμαϊκή

Στο Βελιγράδι της Σερβίας διεξάγεται το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα με την ελληνορωμαϊκή πάλη να ανοίγει το πρόγραμμα της διοργάνωσης. Ο κάτοχος του τίτλου στα 63 κιλά, ο Μεϊσάμ Νταλχάνι είναι ξανά το φαβορί καθώς ο Ιρανός έδειξε τις προθέσεις του από τον περασμένο Φεβρουάριο παίρνοντας τον τίτλο στο Νταν Κόλοφ – Νίκολα Πετρόφ International στη Βουλγαρία.

 Ο συμπατριώτης του Νταλχάνι και κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου, ο Μοχαμαντρεζά Γκεραέι, είναι ο νούμερο ένα στην κατηγορία των 67 κιλών έχοντας πάρει τον παγκόσμιο και τον Ολυμπιακό τίτλο την περασμένη χρονιά ωστόσο δεν έχε δώσει πολλούς αγώνες στο διάστημα που ακολούθησε.

 Ο Αρμένιος Μαλχάς Αμογιάν θέλει να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο του στην κατηγορία των 72 κιλών. Ο 23χρονος έχει δείξει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά τις νίκες επί του Τούρκου Γιουνούς Εμρέ Μπασάρ και του Αζέρου Σανάν Σουλεϊμάνοφ κατακτώντας τον τίτλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το Μάρτιο.

 Η μεγάλη ελπίδα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο φιναλίστ του Final X Μπράξτον Έιμος, ο οποίος αντικαθιστά τον Τζάντζελο Χάνκοκ ο οποίος αν και πήρε τη νίκη αιφνιδίασε ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από τη δράση.

Τέλος, στην κατηγορία των 130 κιλών, ο Ριζά Καβάαλπ διεκδικεί πέμπτο παγκόσμιο τίτλο. Κάτοχος τριών Ολυμπιακών μεταλλίων έχει τέσσερις τίτλους παγκόσμιου πρωταθλητή, όσους είχε και ο θρυλικός Τούρκος Χουσεγίν Ακμπάς και πιθανότατα θα πρέπει να νικήσει τον Γεωργιανό Ιάκομπ Καγιάια για να ξεπεράσει αυτή την επίδοση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά