fbpx

Κανονικά το συνέδριο της IBA στο Ερεβάν, παρά τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Κανονικά το συνέδριο της IBA στο Ερεβάν, παρά τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ανεπηρέαστο θα μείνει το προγραμματισμένο συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (IBA) στο Ερεβάν, παρά την αναζωπύρωση της σύρραξης ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν τις τελευταίες ημέρες. Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (12 Σεπτεμβρίου) άρχισαν νέες πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ μετρώντας ήδη τουλάχιστον 99 νεκρούς, ωστόσο αυτό δεν συνιστά καμία απειλή για την αρμενική πρωτεύουσα και το συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για τις 25 Σεπτεμβρίου.

Αυτή η ανάφλεξη στην περιοχή ήρθε αρκετά απρόσμενα, καθώς ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν και ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, είχαν πριν λίγες εβδομάδες συνάντηση στις Βρυξέλλες. Εκεί, υπό την παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχαν εισέλθει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων αποκλιμάκωσης, με την ΕΕ να έχει ρόλο διαμεσολαβητή.

Υπενθυμίζεται πως το συνέδριο της 25ης Σεπτεμβρίου για την IBA είναι κομβικής σημασίας, καθώς σε αυτό θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου. Υποψήφιοι θα είναι ο νυν πρόεδρος, ο Ρώσος Ουμάρ Κρεμλιόφ και ο πρόεδρος της Ολλανδικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Μπόρις φαν ντερ Φορστ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά