fbpx

Ένας τίτλος (από σπόντα) και δύο ήττες για τους Έλληνες στο επετειακό Ιαπωνικό τουρνουά Κ-1 Γραντ Πρι στη Γιοκοχάμα

Ένας τίτλος (από σπόντα) και δύο ήττες για τους Έλληνες στο επετειακό Ιαπωνικό τουρνουά Κ-1 Γραντ Πρι στη Γιοκοχάμα

Τριάντα χρόνια από το πρώτο τουρνουά γιορτάζει φέτος η διοργάνωση θρύλος του Κ-1, με σπουδαίους αγώνες στα μεγαλύτερα στάδια της Ιαπωνίας. Το Κ-1 είναι η διοργάνωση σταθμός που έκανε γνωστό το άθλημα παγκοσμίως και στα ρινγκ του έχουν πατήσει όλοι ανεξαιρέτως οι θρύλοι του αθλήματος.

Δύο μεγάλοι Έλληνες αθλητές σφράγισαν την πολυετή πορεία τους στα ρινγκ με την πρόσκληση να αγωνιστούν στην κυρίως κάρτα των 21 αγώνων στο Κ-1 Γκραντ Πρι στη Γιοκοχάμα στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο Σταύρος Εξακουστίδης (35) στην 8άδα για τον τίτλο των 60κιλών της διοργάνωσης και ο Μελέτης Κακουμπάβας (33) στα σούπερ φάιτς των αγώνων. Οι δύο πρωταθλητές μας έχασαν με νοκ άουτ στον 1ο γύρο σε μια διοργάνωση υψηλοτάτου επιπέδου.

Το χάπι έρχεται να χρυσώσει «απ’ το παράθυρο» ο νικητής της διοργάνωσης (με τρεις νίκες συνολικά) Λεόνα Πέττας (30) βέρος Ιάπωνας μεν, αλλά που αγωνίζεται χρησιμοποιώντας το όνομα του πρώτου δασκάλου του δε, του Ελληνοδανού «ιερού τέρατος» και πολυνίκη του αθλήματος Νίκολας Πέττας, γνωστού και ως ο «Σαμουράι με τα μπλε μάτια».

Ο Νίκολας γεννήθηκε το 1973 στη Μύκονο και χάνοντας τον πατέρα του πολύ μικρός μετακόμισε με την μητέρα του στη Δανία. Θύμα μπούλινγκ στα 14 του, πέταξε για την Ιαπωνία στα 18 του μένοντας εσωτερικός σε σχολές πολεμικών τεχνών κερδίζοντας σιγά σιγά ότι τίτλο υπήρχε στα σε Κιόκουσιν καράτε και Κικ Μπόξινγκ. Αγωνίστηκε ουκ ολίγες φορές στην κορυφαία διοργάνωση του αθλήματος κατακτώντας σημαντικούς τίτλους. Ζει ακόμα στο Τόκυο και διαπρέπει σαν επιχειρηματίας, ηθοποιός, δάσκαλος και γιουτιούμπερ.

Η επιλογή ονόματος του Λεόνα (40 αγώνες, 32 νίκες, 7 ισοπαλίες, 1 ήττα) έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα της Ιαπωνικής κουλτούρας για τον σεβασμό και την απόδοση τιμής στο σενσέι. Ο Λεόνα αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα των Ιαπωνικών ρινγκ στα -60κ., πρωταθλητής ήδη της κατηγορίας του και το απέδειξε κατακτώντας ένα ακόμα τουρνουά αυτό της 8άδας στη Γιοκοχάμα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά