fbpx

Απών από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Ρινέ

Απών από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Ρινέ

Ο Τεντί Ρινέ απέσυρε τη συμμετοχή του από το ερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο που θα πραγματοποιηθεί στην Τασκένδη(6-13/10).

Με μια λιτή δήλωση, ο Γάλλος 10 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ανακοίνωσε την Δευτέρα (19/09) πως ο τραυματισμός του στον αστράγαλο τον περασμένο Αύγουστο είναι πιο σοβαρός απ’όσο είχε εκτιμηθεί και θα του στερήσει την ευκαιρία για ένα ακόμα μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα παρόλο που απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τον ακριβή τρόπο τραυματισμού του με τον προπονητή του που αρχικά είχε χρόνο ανάρρωσης τις 3 βδομάδες.

Ο 33χρονος με ένα «τιτίβισμα» στο Twitter ανέφερε πως ο άμεσος στόχος του είναι το μεθεπόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Κατάρ τον Μάιο του 2023 και πως μακροπρόθεσμος σταθμός στην καριέρα του είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι το 2024 επομένως δεν επιθυμεί να ρισκάρει έναν μεγαλύτερο τραυματισμό. Τελευταία του συμμετοχή και χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν το 2017 στο Μαρακές.

Ο Ρινέ έγραψε πως «Δυστυχώς, το φοβόμουν, αλλά οι ιατρικές εξετάσεις που έγιναν σήμερα επιβεβαίωσαν ότι δεν θα μπορώ να ξαναρχίσω το τζούντο για μερικές εβδομάδες, γεγονός που αποκλείει τη συμμετοχή μου στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Τασκένδη, 2 χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορώ να ρισκάρω. Το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο για τον ερχόμενο Μάιο στο Κατάρ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά