fbpx

Ενταξιακή πολιτική και Συμπεριληπτική άθληση Α.Μ.Ε.Α. στη σχολή προπονητών

Ενταξιακή πολιτική και Συμπεριληπτική άθληση Α.Μ.Ε.Α. στη σχολή προπονητών

Στη 2η φάση της σχολής προπονητών Γ’ κατηγορίας που πραγματοποιείται το Σεπτέμβριο, η Ελληνική Ομοσπονδία Γου Σου Κουνγκ Φου ενέταξε στο πρόγραμμα της σχολής και το μάθημα «Εισαγωγή και Βασικές αρχές στην Ενταξιακή πολιτική και Συμπεριληπτική άθληση στο Γου Σου Κουνγκ Φου» (Θεωρία και βιωματική – διαδραστική προσέγγιση).

Η Ομοσπονδία συνοδοιπόρος με το Πάρα Γου-Σου Ελλάδος δίνει μια διαφορετική οπτική στη σχολή προπονητών. Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου το Πάρα Γου-Σου Ελλάδος ήταν παρόν στην σχολή επιδεικνύοντας στους δασκάλους και τους υποψήφιους εκπαιδευτές πως η συμπεριληπτική προπόνηση δηλ. η προπόνηση αναπήρων και μη αναπήρων προσώπων μαζί είναι πλούτος.

Αντί να «εμποδίζει» την πρόοδο των μαθητών η διαφορετικότητα (σωματοδομική και κοινωνική) αντίθετα την γεμίζει με άλλου είδους ουσία και περιεχόμενο.

Όλοι οι μαθητές είδαν στην πράξη πως το οποιοδήποτε ανάπηρο πρόσωπο μπορεί να ασκηθεί στο Γου Σου με τον τρόπο που επιθυμεί γεία, αποκατάσταση, αυτοάμυνα, Ταολου, Σάντα, Ται Τσι, παρουσίαση σε πρωταθλήματα κλπ) με τρόπο που και να είναι μέλος μια ομάδας αλλά και παράλληλα με τις στοχευμένες εκπαιδευτικές ανάγκες του καθενός/μιας.

Οι δάσκαλοι και οι υποψήφιοι προπονητές έβαλαν στη φαρέτρα τους και το θεωρητικό κομμάτι της προπονητικής της συμπερίληψης και του ενταξιακού αθλητισμού των αναπήρων και των εμποδιζόμενων ατόμων. Αυτό έγινε στην πράξη  με διαδράσεις, με δουλειά στον αέρα αλλά και με απευθείας επαφή και εφαρμογές και 200 περίπου νέοι άνθρωποι του Γου Σου πως το διαφορετικό είναι πλούτος και όχι εμπόδιο

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ