fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Αθλητικής Πανεπιστημιάδας αθλημάτων επαφής

Παγκόσμιο Κύπελλο Αθλητικής Πανεπιστημιάδας αθλημάτων επαφής

Άλλο ένα παγκόσμιο κύπελλο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στην Σαμψούντα της Τουρκίας.

Οι Παγκόσμιες Αθλητικές Πανεπιστημιάδες διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Φοιτητικού Αθλητισμού (F.I.S.U.). Διακρίνονται σε Χειμερινές και Καλοκαιρινές. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις του κόσμου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οργανώνονται και πραγματοποιούνται με κάθε επισημότητα σε διαφορετική χώρα του κόσμου κάθε φορά, με ιδιαίτερες συνθήκες διαμονής σε πανεπιστημιακό χωριό και φαντασμαγορικές τελετές έναρξης και λήξης καθώς και με την παράλληλη διοργάνωση αθλητικών forums.

Συμμετέχουν χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες, φοιτητές πολλών Πανεπιστημίων ανά τον κόσμο. Η επιλογή για τη συμμετοχή των αθλητών, συγκεκριμένα για την Ελλάδα, πραγματοποιείται από τις αρμόδιες αθλητικές αρχές του Υ.ΠΑΙ.Θ. σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αθλητικές Ομοσπονδίες. Τις αποστολές συνοδεύουν προπονητικό, τεχνικό προσωπικό, ιατρός αγώνων και εκπρόσωποι του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Ως μέρος της ιδέας, μια σειρά από νέα αθλήματα κάνουν το ντεμπούτο τους το 2022 συνδυάζοντας σε ένα ενιαίο μπλοκ. Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαχητικών Αθλημάτων του Πανεπιστημίων της (F.I.S.U.). θα δει τους καλύτερους πανεπιστημιακούς αθλητές του κόσμου να μάχονται σε έξι αθλήματα, και συγκεκριμένα: Πυγμαχία, Καράτε, Μουάϊ Τάι, Σάμπο, Πάλη και Γουσού. Όλα αυτά τα μαχητικά αθλήματα περιλαμβάνονται τώρα στο αγωνιστικό πρόγραμμα της F.I.S.U. ως μέρος των Παγκόσμιων Πανεπιστημιακών Αγώνων ή πανεπιστημιακών τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε την συμμετοχή του Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γου Σου Κουνγκ Φου, Μύρων Τορνεσάκη ως Τεχνικό μέλος της Επιτροπής Ενστάσεων του Πρωταθλήματος. Είναι ιδιαίτερη τιμή για την χώρα μας να έχει στο δυναμικό της μέλη τα οποία ανταποκρίνονται σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων σε μια τόσο υψηλή θέση όπως ο Μύρων Τορνεσάκης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά