fbpx

Πελς: “Ανησυχούμε για το μέλλον της πυγμαχίας”

Πελς: “Ανησυχούμε για το μέλλον της πυγμαχίας”

Την αντίθεσή της με όσα συνέβησαν στο πρόσφατο συνέδριο της IBA και τη μη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών, εξέφρασε η Αγγλική Ομοσπονδία Πυγμαχίας. Ο πρόεδρος της England Boxing, Ζερόμ Πελς, δεν έκρυψε πως η πλευρά του επιθυμούσε για πρόεδρο τον διεκδικητή του θώκου Μπόρις Φαν Ντερ Φορστ, αντί του νυν επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Ουμάρ Κρεμλιόφ.

Μάλιστα, ο Πελς έδωσε μελανά χρώματα στη μη διεξαγωγή εκλογών, υπογραμμίζοντας πως αυτή η εξέλιξη μειώνει τις πιθανότητες επιστροφής της πυγμαχίας στο Ολυμπιακό πρόγραμμα στη διοργάνωση του 2028.

“Είμαστε άκρως απογοητευμένοι με όσα συνέβησαν στο συνέδριο της IBA, μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς της ΔΟΕ και ανησυχούμε για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Υποστηρίζαμε τον Μπόρις Φαν Ντερ Φορστ και αναμέναμε να μας δοθεί το δικαίωμα να τον ψηφίσουμε σε μία δημοκρατική εκλογική διαδικασία. Πιστεύουμε πως θα ήταν ο κατάλληλος υποψήφιος για να πάει την IBA προς τα εμπρός, να διορθώσει τα διοικητικά της προβλήματα και να αποκαταστήσει τη φήμη της ως παγκόσμιο διοικητικό σώμα του αθλήματος.

Ο Μπόρις Φαν Ντερ Φορστ.

Το γεγονός πως οι εκλογές ματαιώθηκαν με προκαταρκτική ψηφοφορία για το εάν ήταν αναγκαίες, είναι ένα γεγονός που ξεκάθαρα αυξάνει τους προβληματισμούς της ΔΟΕ, κάτι απολύτως δικαιολογημένο.

Το να διατηρήσουμε το στάτους κβο (υπάρχουσα κατάσταση) είναι κάτι που ίσως επιφέρει γιγαντιαίες συνέπειες στο άθλημα και τους αθλητές, οι οποίοι θέλουν να αγωνίζονται σε δίκαιες και σωστά οργανωμένες διοργανώσεις”, ήταν τα λόγια τους Πελς.

Σημειώνεται πως στο συνέδριο της IBA στο Ερεβάν πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για το εάν πρέπει να προβεί η Ομοσπονδία σε προεδρικές εκλογές, με περίπου το 75% του σώματος να ψηφίζει κατά της διεξαγωγής εκλογών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά