fbpx

Ο θηριώδης πρωταθλητής και βουλευτής Νικολάι Βαλιούεφ στον πολέμο κατά της Ουκρανίας

Ο θηριώδης πρωταθλητής και βουλευτής Νικολάι Βαλιούεφ στον πολέμο κατά της Ουκρανίας

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών Νικολάι Βαλιούεφ κλήθηκε να υπηρετήσει στον ρωσικό στρατό και να πολεμήσει ενάντια στην Ουκρανία, έχοντας περάσει τα τελευταία 10 χρόνια αναζητώντας τον Ρώσικο Μεγαλοπόδαρο (Bigfoot).

Ο 49χρονος, γνωστός για το τεράστιο μέγεθός του, κατείχε τον τίτλο WBA βαρέων βαρών μεταξύ 2005 – 2007 και το 2009, πριν τον χάσει από τον Βρετανό Ντέιβιντ Χέι στην αναμέτρηση «Δαϋιδ εναντίον Γολιάθ» στη Νυρεμβέργη. Αφού κρέμασε τα γάντια του το 2009, ο Βαλιούεφ μπήκε στην πολιτική κι εντάχθηκε στο ρωσικό κοινοβούλιο το 2011, εκπροσωπώντας το κόμμα Ενωμένη Ρωσία που υποστηρίζει τον Πούτιν.

Όμως, παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκε σε θεραπεία για «σοβαρά προβλήματα με τα οστά και τις αρθρώσεις» μετά την απόσυρσή του από τα ρινγκ, θα υπηρετήσει τώρα στην εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία. Σε συνέντευξή του σε ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης είπε ότι είχε κληθεί όταν βρισκόταν στο Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία και πρόσθεσε: «Την επόμενη εβδομάδα σίγουρα θα πάω και θα παρουσιαστώ στο στρατολογικό γραφείο».

Σύμφωνα με την Daily Star, ο Ρώσος έχει περάσει τα τελευταία 10 χρόνια προσπαθώντας να βρει αποδείξεις για τον ρωσικό Μεγαλοπόδαρο και τώρα θα πάει να πολεμήσει κατά των Ουκρανών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά