ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Βαλκανικό: Συγκομιδή 65 μεταλλίων και τρίτη θέση στη γενική κατάταξη για την Εθνική Zίου Ζίτσου

Βαλκανικό: Συγκομιδή 65 μεταλλίων και τρίτη θέση στη γενική κατάταξη για την Εθνική Zίου Ζίτσου

Στην 3η θέση της γενικής κατάταξης στον πίνακα των μεταλλίων του 17ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ζίου Ζίτσου 2022, ανάμεσα σε 19 κράτη, κατετάγη η Ελλάδα, με τον εντυπωσιακό απολογισμό 16 Χρυσά, 26 Ασημένια και 23 Χάλκινα Μετάλλια, στα αγωνιστικά συστήματα Fighting System, Jiu Jitsu Newaza System. Το Βαλκανικό το φιλοξένησε η πόλη της Μπάνια Λούκα στην Βοσνία & Ερζεγοβίνη και ανήκε στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου Νοτιοανατολικής και Ανατολικής Ευρώπης για το 2022.

Την Ελληνική αποστολή συνόδευσαν από το Δ.Σ. της ΕΦΕΟΖΖ οι: Μαρία Χαριτοπούλου Πρόεδρος του Δ.Σ., Αναστάσιος Πουλικίδης Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Ζίου-Ζίτσου, Μπιτσαξής Δημήτριος Α Αντιπρόεδρος και Συνολάκης Ευάγγελος μέλος του Δ.Σ.

Επίσης συμμετείχαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές: Παναγιωτόπουλος Δημήτριος, Μαρινάκης Δημήτριος, Τζιότζιος Ζήσης, καθώς επίσης και οι προπονητές Μπάμπαλου Αικατερίνη, Καραουλάνη Φωτεινή, Δημητρόπουλος Δημήτριος, Ρούντης Ηλίας, Γιοβάνης Συμεών, Ζαϊμάκης Γεώργιος, Σταθαράς Γεώργιος, Ζωγραφάκης Σταύρος, Βέλλιος Σταύρος, Μπάλλας Ιωάννης, Τσουρλάκη Μαρία, Κατσιούρης Γεώργιος, Δημητρόπουλος Χρήστος.

Η ΕΦΕΟΖΖ με ανακοίνωση της συνεχάρη επίσημα «τους αθλητές και τις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας για τις επιδόσεις τους , καθώς και όλους τους προπονητές για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την μεγάλη αυτή επιτυχία».

Οι 17οι Βαλκανικοί αγώνες Ζίου Ζίτσου στην Μπάνια Λούκα της Βόσνιας-Ερζεγοβίνης ουσιαστικά επανάφεραν μετά το 2019 στο επίσημο αγωνιστικό ημερολόγιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (JJIF) έναν από τους πλέον δυναμικούς αγωνιστικούς θεσμούς μετά από 3 χρόνια απραξίας.

Σε συνδυασμό δε με την αναβάθμιση του σε Περιφερειακό Πρωτάθλημα, Νότιο-Ανατολικής & Ανατολικής Ευρώπης με συγκομιδή βαθμών κατάταξης της λίστας κατάταξης (Ranking) της JJIF, το κατατάσσει στα πλέον δυναμικά αθλητικά γεγονότα στο ετήσιο αγωνιστικό ημερολόγιο της. 

Η σημαντικότητα των εν λόγω αγώνων δηλώθηκε από την πρώτη στιγμή που αποφασίστηκε να υλοποιηθούν, με την απόφαση της JJIF να τους συμπεριλάβει στους επίσημους αγώνες κατάταξης (Ranking) για τους αθλητές του Ζίου Ζίτσου.

Τελευταία άρθρα Δυναμικά

Video Δυναμικά

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.