ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Παγκόσμιο (Α/Γ): Ιστορικά στοιχεία της διοργάνωσης

Παγκόσμιο (Α/Γ): Ιστορικά στοιχεία της διοργάνωσης

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, την Τασκένδη, με την πρώτη διοργάνωση των ανδρών να διοργανώνεται το 1956 ενώ οι γυναίκες μπήκαν στο πρόγραμμα από το 1980 έως το 1986.

 Από το 1987 το παγκόσμιο πρωτάθλημα διεξάγεται από κοινού για άνδρες και γυναίκες και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με εξαίρεση αν πρόκειται για χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων. Από το 2017 το παγκόσμιο πρωτάθλημα περιλαμβάνει και μικτό αγώνισμα, το οποίο έκανε ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021.

 Η Ιαπωνία είναι η χώρα με τα περισσότερα μετάλλια μετρώντας 164 τίτλους και 382 μετάλλια συνολικά ενώ ακολουθεί η Γαλλία με 60 τίτλους και 180 μετάλλια και η Νότια Κορέα με 29 τίτλους και 102 μετάλλια.

 Ο Γάλλος Τεντί Ρινέρ έχει τις περισσότερες ατομικές διακρίσεις με δέκα χρυσά μετάλλια. Η πιο επιτυχημένη γυναίκα είναι η Γιαπωνέζα Ριόκο Τάνι με επτά τίτλους,

Τελευταία άρθρα Δυναμικά

Video Δυναμικά

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.