fbpx

Παγκόσμιο: Τα φαβορί των γυναικών στην Τασκένδη

Παγκόσμιο: Τα φαβορί των γυναικών στην Τασκένδη

Με το παγκόσμιο πρωτάθλημα να αρχίζει στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, αυτά είναι τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στις γυναίκες.

 Στα -48 κιλά η κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου, η Ντίστρια Κρασνίνκι από το Κόσοβο, πέρασε στην κατηγορία των -52 κιλών και η μάχη για τον τίτλο δείχνει να είναι ιαπωνική υπόθεση μεταξύ της «αργυρής» Ολυμπιονίκη Φούνα Τονάκι και της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Νατσούμι Τσουνόντα αν αι η διπλή πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Γαλλίδα Σιρίν Μπουκλί, είναι το νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη.

Η πιο ανταγωνιστική κατηγορία βάρους δείχνει να είναι εκείνη των -52 κιλών με την «χρυσή» Ολυμπιονίκη Ούτα Άμπε να αναζητά τρίτο τίτλο αν και η Γιαπωνέζα θα έχει σκληρό ανταγωνισμό από την κάτοχο του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τη Γαλλίδα Αμαντίν Μπουσάρντ και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι Τζιλς

Κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου στα -57 κιλά η Τζέσικα Κλιμκάιτ, θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της από την περασμένη χρονιά στη Βουδαπέστη αλλά μπορεί να αντιμετωπίσει την επίσης Καναδή και πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια Κρίστα Ντεγκούτσι που πάντα τη νικά σε διεθνείς διοργανώσεις.

 Στα -63 κιλά η πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Κλαρίς Αγκμπεγνενού επιστρέφει μετά τη γέννηση του παιδιού της με τη Βρετανίδα Λούσι Ρένσολ και την Καναδή Κατρίν Μποσεμάν-Πινάρντ να έχουν την πρώτη και δεύτερη θέση στο ταμπλό, ωστόσο η Γιαπωνέζα Μεγκούμι Χορικάβα μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο μετά τις επιτυχίες της στα Γκραν Σλαμ σε Ουγγαρία και Ισραήλ νωρίτερα φέτος.

Φαβορί στα -70 κιλά είναι η κάτοχος του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου Τσιζούρου Αράι ωστόσο ο ανταγωνισμός θα είναι έντονος, κυρίως από τη νούμερο ένα του ταμπλό, τη Μπάρμπαρα Μάτιτς από την Κροατία. Σε αυτή τη λίστα βρίσκεται και η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Σάνε Φαν Ντάικε από την Ολλανδία και η πρωταθλήτρια των Ασιατικών Αγώνων, η Γιαπωνέζα Σάκι Νιιζόε, όπως επίσης και η Γαλλίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια του  2019, Ιβ Μαρί Γκαχί με την συμπατριώτισσά της Μαργκό Πινό.

Στην κατηγορία των -78 κιλών όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην κάτοχο του τίτλου Άνα-Μαρία Βάγκνερ που αυτή την σεζόν πήρε δύο Γκραν Σλαμ. Η 26χρονη Γερμανίδα αναμένεται να διεκδικήσει θέση στο βάθρο απέναντι στη Γιαπωνέζα Σόρι Χαμάντα και τη Γαλλίδα Μαντελίν Μαλονγκά που πήραν το χρυσό και αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 Τέλος, στην κατηγορία των +78 κιλών, η Γουακάμπα Τομίτα πηγαίνει στη διοργάνωση έχοντας κερδίσει δύο Γκραν Σλαμ αυτή την σεζόν σε Γαλλία και Ουγγαρία. Η 25χρονη αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα της Ιαπωνίας σε μία κατηγορία βάρους που δεν θα βρίσκεται η «χρυσή» Ολυμπιονίκης Ακίρα Σόνε και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Σάρα Ασάχινα. Μεγάλες αντίπαλοι θα είναι πιθανότατα η δύο φορές πρώην κάτοχος του τίτλου, η Κουβανή Ιντάλις Ορτίζ, αλλά και η τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Γαλλίδα Ρομάν Ντικό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά