fbpx

Αντιδρούν Σουηδία και Φιλανδία για την συμμετοχή της Ρωσίας σε διοργανώσεις

Αντιδρούν Σουηδία και Φιλανδία για την συμμετοχή της Ρωσίας σε διοργανώσεις

Μετά την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας να συμμετέχει η Ρωσία και η Λευκορωσία σε διοργανώσεις υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, με την Σουηδία και την Φινλανδία να γίνονται οι πρώτες χώρες που ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν, εκεί όπου θα βρίσκονται οι συγκεκριμένες χώρες.

Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος της ΙΒΑ, Ούμαρ Κρεμλιόφ, δεν επέτρεψε απλά την συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων σε διεθνείς αγώνες υπό την σημαία της χώρας τους, αλλά… απέβαλε την Ουκρανία μη επιτρέποντας σε αθλητές της να αγωνίζονται εκτός κι αν θέλουν να αγωνιστούν ως ουδέτεροι.

Η απόφαση αυτή βάζει δύσκολα στο άθλημα και στην παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028, ενώ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα και οι σημαντικές διεθνείς της διοργανώσεις.

Ο πρόεδρος της Σουηδικής ομοσπονδίας Αξελ Σιόχολμ, ανέφερε πως η απόφαση του Κρέμλεφ είναι «σκανδαλώδης και απόλυτα απαράδεκτη», ενώ τονίστηκε πως το μποϊκοτάζ δεν θα εφαρμοστεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών που ξεκινά τις επόμενες ημέρες στο Μαυροβούνιο, αλλά από την επόμενη μεγάλη διοργάνωση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά