fbpx

1ο Παγκόσμιο Κύπελλο: “Χρυσό” φινάλε με την Ελλάδα να κερδίζει τα Ομαδικά αγωνίσματα μάχης Ανδρών και Γυναικών (pic)

1ο Παγκόσμιο Κύπελλο: “Χρυσό” φινάλε με την Ελλάδα να κερδίζει τα Ομαδικά αγωνίσματα μάχης Ανδρών και Γυναικών (pic)

Η  αυλαία  του 1ου Παγκοσμίου Κυπέλλο ταε κβον ντό ITF έκλεισε  με δύο  ακόμα  χρυσά  μετάλλια  στο ομαδικό  αγώνισμα  της  μάχης  Ανδρών  και  Γυναικών  μεταξύ  Ευρώπης  και  Αμερικής. Οι τελικοί  αγώνες στην πόλη Σαντιάγκο ντελ Εστέρο, στην Αργεντινή, έγιναν με την Μικτή  ομάδα  της Αμερικής  που  αποτελούνταν  από  αθλητές  της Αργεντινής,  της Παραγουάης, της  Ουρουγουάης και  της Βολιβίας.

Τις  Ευρωπαϊκές  ομάδες  εκπροσώπησαν αθλητές και αθλήτριες  αποκλειστικά  από την Ελλάδα, (όλοι τους  πρωταθλητές  κόσμου και  Ευρώπης), παρόλο  που  η  έδρα  ήταν  εξαιρετικά  δύσκολη  η διαιτησία ήταν  σχετικά καλή  και οι Έλληνες  αθλητές-τριες (Μικτή  Ευρώπης) επικράτησαν  μέσα  σε μια δύσκολη έδρα, αποσπώντας  τον θαυμασμό, την αποδοχή και  το  χειροκρότημα  τον Αργεντινων στο στάδιο.

Εξαιρετική  εμφάνιση έκαναν οι αθλητές Αχιλλέας  Μπατής και  Εμμανουήλ  Γαλανής οι οποίοι  δεν  είχαν  διακριθεί  στο ατομικό  τους  αγώνισμα και κατάφεραν  να προσθέσουν  στην συλλογή  τους  ενα ακόμα  χρυσό  μετάλλιο.

Στο σύνολο  η Ελλάδα  κατέκτησε  4 χρυσά  μετάλλια και κατάφερε  να  βρεθεί  στην 4η  θέση μόλις  με ένα  χρυσό  λιγότερο  από  την Βολιβία  που κατέκτησε  την  3η  θέση  στην κατάταξη.

Η σύνθεση της Επίλεκτης Εθνικής Ομάδας ταε κβον ντό ITF, που αγωνίσθηκε στην Αργεντινή:

Μπάντης Αχιλλέας, -64κ., 2 ΝΤΑΝ,
Καρβούνης Τριαντάφυλλος, -71κ., 3 ΝΤΑΝ
Γαλανής Εμμανουήλ, -78κ.,
Καλακίδης Χρήστος, -85κ.,
Βασιλεία Αγγελική -57κ., 4 ΝΤΑΝ
Στεφανίδου Μαριάνθη -67κ.,
Λεκατσά Μαρία -72κ.,
Κηπουρού Άννα-Μαρία -77κ., 2 ΝΤΑΝ,

Την  1η  θέση  κατέκτησε  η Αργεντινή (σ.σ. αναμενόμενο  αποτελέσμα)  την 2η  το Πουέρτο Ρίκο, στην 5η  θέση  βρέθηκαν  οι Ηνωμένες Πολιτείες  Αμερικής.

Προπονητής της ομάδας ήταν ο Θεόδωρος Δημητρακάκης, ενώ συμμετείχαν στην διοργάνωση και οι διαιτητές Γεώργιος Παπαδιώτης, Δημήτριος Κατηρτσίδης.

Αρχηγός της Αποστολής που επιστρέφει Ελλάδα είναι ο Δημήτριος Καγιαμπίνης και μετέχουν σ’ αυτήν και ο Πρόεδρος της ΑΟΤΕ Μιχαήλ Ζωγράφος και ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Αναστάσιος Βαλασιάδης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά