fbpx

Ιδρυτική προκήρυξη από την Ελληνική Ομοσπονδία Ασιατικών Αθλημάτων

Ιδρυτική προκήρυξη από την Ελληνική Ομοσπονδία Ασιατικών Αθλημάτων

Ο Πρόεδρος της νεοσύστατης Ε.Ο.Α.Α. Γιώργος Ρομπογιαννάκης μέσω της σελίδας της στα κοινωνικά δίκτυα δημοσίευσε τις θέσεις και το όραμα της Ομοσπονδίας φιλοδοξώντας να ταράξει τα νερά και να προσφέρει μία επιπλέον αγωνιστική διέξοδο. Εικάζουμε ότι στυλοβάτης της Ομοσπονδίας θα είναι ένα νέο μαχητικό άθλημα, για την Ελλάδα το Λιτγουί (Lethwei) από την Μιανμάρ. Παραθέτουμε την ανακοίνωση αυτούσια…

«Αυτή είναι η Δική σας Ομοσπονδία!

Αν κάτι μας έφερε κοντά τον τελευταίο χρόνο, αυτό είναι το αίσθημα ευαλωτότητας αναξιοπιστίας για το παρόν και αβεβαιότητας για το μέλλον.

Τώρα γνωρίζουμε μετά από 25 χρόνια σκληρής πορείας και έργου, περισσότερο από ποτέ, ότι απαιτείται επείγουσα δράση για να αλλάξει η πορεία του αγωνιστικού αθλητισμού .

Πρέπει να λάβουμε επείγουσα δράση για να το αλλάξουμε, γιατί το μέλλον των αθλητών εξαρτάται από το μέλλον των δασκάλων και προπονητών και οι τρεις κινδυνεύουν.

Αυτή η δράση πρέπει να είναι μακροπρόθεσμη και σε συνδυασμό με την δική μας στρατηγική σκέψη που δεν διαφέρει από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται ότι μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμιά απολύτως εξέλιξη των αθλητών των μαχητικών αθλημάτων σε επαγγελματική πορεία, οι αθλητές μας γερνούν πεθαίνοντας με τα όνειρα τους.

Η εκπαίδευση διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην αντιμετώπιση των τρομακτικών προκλήσεων. Στοχεύουμε στην ανοικοδόμηση των σχέσεων μας μεταξύ μας, με τα αθλητικά σωματεία και με όλους τους αθλητές.

Δεν διαχωρίζουμε τους αθλητές και με την δική τους αξία θα προχωρήσουν μπροστά, μόνο έτσι θα υπάρξει το αποτέλεσμα.

 ΘΑ ΞΑΝΑΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΜΑΖΙ — Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για μια αθλητική ερασιτεχνική ομοσπονδία ορόσημο που με την τεράστια πορεία της έχει χαράξει όλα αυτά τα χρόνια χάρη στις Ηράκλειες προσπάθειες του διακεκριμένου παγκοσμίως και μοναδικού Grand Master στην Ελλάδα του Μuay Thai Βαγγέλη Ξανθάκη.

Διατηρούμαι το παλιό μας λογότυπο ως αναγνωριστικό σεβασμού για τις πολεμικές τέχνες, καθότι ο συμβολισμός είναι κάτι παρά πάνω από την ουσία, είναι μια πορεία που έφτασε το Muay Thai στην Ολυμπιακή Οικογένεια.

Είναι το σύμβολο ορόσημο που επίσημα έφερε το MuayThai και τον κλάδο άθλησης του Κick Boxing και η πρώτη και μοναδική ιδρυθείσα ερασιτεχνική ομοσπονδία στην Ελλάδα το 1998.

Αυτό το νέο κοινωνικό συμβόλαιο είναι η ευκαιρία μας να επιδιορθώσουμε τις αδικίες του παρελθόντος που έχουν προκύψει προς όλα τα αθλητικά σωματεία, προπονητές δασκάλους και να μεταμορφώσουμε το μέλλον ΜΑΖΙ.

Πάνω απ ‘όλα, βασίζεται στο δικαίωμα σε ποιοτική εκπαίδευση που ενστερνίζεται τη διδασκαλία και τη μάθηση ως κοινές κοινωνικές προσπάθειες, και επομένως κοινά αγαθά. Η υλοποίηση αυτού του οράματος της ισοτιμίας μεταξύ όλων των αθλητικών σωματείων δεν είναι αδύνατο έργο.

Υπάρχει ελπίδα, ειδικά στις νεότερες γενιές.

Ωστόσο, θα χρειαστούμε τη δημιουργικότητα και την ευφυΐα ολόκληρου του αθλητικού κόσμου στη Ελλάδα των μαχητικών αθλημάτων που καλλιεργούν αθλήματα στα σωματεία τους για να διασφαλίσουμε ότι η ένταξη, η ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ισορροπία ,ο σεβασμός και η ειρήνη καθορίζουν το μέλλον μας.

Σε τελική ανάλυση, είναι αυτό που μας καλεί να κάνουμε με την ομοσπονδία μας.

Για αυτόν και μόνο τον λόγο, έχει πολύτιμα μαθήματα για τον καθένα μας.

Σας περιμένω από όλα τα αθλήματα του ρινγκ και των πολεμικών τεχνών, αφού άλλωστε είναι και διαφορετικά αθλήματα και διαφορετικές κουλτούρες και χώρες.

Έτσι καμία ομοσπονδία δεν θα μπορεί να σας εκβιάσει ώστε να συμμετάσχετε και στην δική μας ομοσπονδία ως μέλη από την στιγμή που καλλιεργείται τα αθλητικά σπορ της ομοσπονδίας μας.

Σας περιμένω όλους και όλες να γίνετε μέλη της αθλητικής μας ομοσπονδίας ΔΩΡΕΑΝ ώστε να ανεβάσουμε ΜΑΖΙ το αγωνιστικό και αθλητικό επίπεδο σε όλη την Ελλάδα.

Αν θέλετε πραγματικά να δείτε την αλλαγή, σας περιμένω να οικοδομήσουμε μαζί με νέα θεμέλια κάτι πολύ μεγαλύτερο από ότι υπάρχει σήμερα, για τα σωματεία σας και τους αθλητές σας!

 Με εκτίμη

 Γιώργος Ρομπογιαννάκης

Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ασιατικών Αθλημάτων (Ε.Ο.Α.Α)»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά