fbpx

Με έξι αθλητές η Ελλάδα στο Γκραν Πρι του Μάντσεστερ

Με έξι αθλητές η Ελλάδα στο Γκραν Πρι του Μάντσεστερ

Στη σκιά του θανάτου του δις Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, το ελληνικό ταεκβοντό, δοκιμάζεται από την Παρασκευή 21 έως και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στο τρίτο κατά σειρά Γκραν Πρι του 2022.

Με τρεις αθλητές και ισάριθμες αθλήτρες που έλαβαν πρόσκληση από την World Taekwondo, λόγω της θέσης που κατέχουν στην Παγκόσμια κατάταξη, η Ελλάδα θα συμμετέχει στη διοργάνωση του Μάντσεστερ, κατηγορίας G6, η οποία μπορεί να προσφέρει σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών μας για απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στην Manchester Regional Arena, όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες, θα βρεθούν οι Αποστόλης Τεληκωστόγλου (-80κ.), Διονύσιος Ραψομανίκης (-58κ.), Κωνσταντίνος Χαμαλίδης (-68κ.), Φαίδρα Καλτέκη (-57κ.), Φένια Τζέλη (-57κ.) και Νάσια Μητσοπούλου (-67κ.). Στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών θα βρίσκονται οι προπονητές Θοδωρής Ζηνέλης και Χρήστος Αλμασίδης.

Από τους άνδρες, την καλύτερη κατάταξη στην Ολυμπιακή κατάταξη, κατέχει ο Τεληκωστόγλου που είναι 12ος (8ος στην Παγκόσμια), ενώ αντίστοιχα στις γυναίκες η Καλτέκη είναι 24η (15η στην Παγκόσμια).

Το πρόγραμμα:

Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2021 στη Σόφια, Διονύσης Ραψομανίκης, θ’ αγωνιστεί την 1η ημέρα, ενώ την επομένη (Σάββατο), σειρά θα πάρουν η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Φένια Τζέλη, η Φαίδρα Καλτέκτη, η Νάσια Μητσοπούλου αλλά και ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2021, Κωνσταντίνος Χαμαλίδης. Την τελευταία ημέρα των αγώνων (Κυριακή), οι ελληνικές συμμετοχές ολοκληρώνονται με τον «ασημένιο» πρωταθλητής κόσμου του 2019, Αποστόλη Τεληκωστόγλου.

Ο τελευταίος, στο Γκραν Πρι της Ρώμης, έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας αθλητής του Ολυμπιακού ταεκβοντό που «μπαίνει» στην πεντάδα μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης, με την Μητσοπούλου να έχει κάνει… ποδαρικό το 2018 στη Μόσχα!

Οι αγώνες και τις τρεις ημέρες, εκκινούν στις 11:00 ώρα Ελλάδας, ενώ οι τελικοί στις 18:00.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά