fbpx

Όρισε πρεσβευτή του αθλήματος στο Λος Άντζελες η παγκόσμια ομοσπονδία

Όρισε πρεσβευτή του αθλήματος στο Λος Άντζελες η παγκόσμια ομοσπονδία

Η παγκόσμια ομοσπονδία καράτε (WKF) όρισε τον Σιν Κογιαμάντα ως πρεσβευτή του αθλήματος στο Λος Άντζελες, την πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028. Ο Κογιαμάντα είναι συνιδρυτής και επικεφαλής του διεθνούς ιδρύματος που φέρει το όνομά του (KIF), ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που επικεντρώνεται στην ενίσχυση των γυναικών και των νέων μέσω των πολεμικών τεχνικών.

 Το ίδρυμα έχει την έδρα του στο Λος Άντζελες, το μέρος που ζει ο Κογιαμάντα και το μέρος που η παγκόσμια ομοσπονδία πιστεύει ότι θα δει την επιστροφή του αθλήματος στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Το καράτε είναι ένα από τα 9 αθλήματα που διεκδικούν την επιστροφή τους ενώ KIF και WKF πρόσφατα παρουσίασαν ένα νέο πρόγραμμα, το Guardian Girls Karate, που θέλει να αξιοποιήσει το άθλημα και τις αξίες του καταπολεμώντας τη φυλετική βία στο Λος Άντζελες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καράτε έκανε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της διοργάνωσης του 2024 στο Παρίσι. Η παγκόσμια ομοσπονδία από την πλευρά της έχει θέσει υποψηφιότητα για την συμμετοχή του αθλήματος και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2028.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά