fbpx

Έκκληση Κρεμλιόφ σε ΔΟΕ να επιτραπεί σε Ρώσους αθλητές η συμμετοχή σε όλα τα σπορ

Έκκληση Κρεμλιόφ σε ΔΟΕ να επιτραπεί σε Ρώσους αθλητές η συμμετοχή σε όλα τα σπορ

Την άρση όλων των απαγορεύσεων συμμετοχής στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις για Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές ζητά ο Ουμάρ Κρεμλιόφ. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (IBA) απευθύνθηκε προς της ΔΟΕ κάνοντας έκκληση να πάψουν όλοι οι περιορισμοί που έχουν τεθεί από τις Διεθνείς Ομοσπονδίες των Ολυμπιακών σπορ.

Ουσιαστικά από την περασμένη άνοιξη, έπειτα και από προτροπή της ΔΟΕ, όλες οι Διεθνείς Ομοσπονδίες Ολυμπιακών σπορ έχουν προχωρήσει σε αποβολή των αθλητών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τις διοργανώσεις τους, ως αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία. Η IBA ήταν η πρώτη Ομοσπονδία που όχι μόνο επανέφερε αυτούς τους αθλητές στις διοργανώσεις της, αλλά το έπραξε δίνοντάς τους και απόλυτη ελευθερία να φέρουν τα εθνικά τους σύμβολα.

Αυτή η ενέργεια κατακρίθηκε και από “αντιπολιτευόμενους” του Κρεμλιόφ εντός της IBA, αλλά και από ομοσπονδίες άλλων αθλημάτων. Ωστόσο, είναι σαφές πως η ΔΟΕ δεν επιθυμεί όσα συμβαίνουν το 2022 (πόλεμος στην Ουκρανία) να επηρεάσουν τη συμμετοχή αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αναζητώντας παράθυρα επιστροφής τους.

Αν και η άμεση άρση της απαγόρευσης συμμετοχής θεωρείται ακόμη μακρινό σενάριο, η IBA θέλει να αυξήσει στο μέγιστο την ένταση της πίεσης προς αυτή την κατεύθυνση, προσπαθώντας παράλληλα να στηρίξει και την δική της επιλογή για άρση όλων των απαγορεύσεων προς Ρώσους και Λευκορώσους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά