fbpx

Διήμερο διεθνές σεμινάριο με τον Σιχάν Μισέλ Έρμπ (pics)

Διήμερο διεθνές σεμινάριο με τον Σιχάν Μισέλ Έρμπ (pics)

Το διήμερο (22-23 Οκτωβρίου) διεθνές σεμινάριο της Ελληνικής Ένωσης Αϊκίντο, στο οποίο δίδαξε ο Μισέλ Έρμπ Σιχάν (6ο  νταν Aikikai, 7ο  νταν UFA) και στο οποίο συμμετείχαν πολλοί Aikidoka, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η Ένωση μετά το πέρας του σεμιναρίου στη σχετική της ανακοίνωση υπογράμμισε «Για μία ακόμη φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Μισέλ Έρμπ Σιχάν για την πολύπλευρη και πολυετή καθοδήγηση του, αλλά και τα μέλη-ασκουμένους της Ένωσης μας για την συμμετοχή και την έμπρακτη στήριξη τους. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους Aikidoka από άλλες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές οργανώσεις, που συμμετείχαν και στήριξαν το σεμινάριο μας.

(Φωτογραφίες από τον Γιώργο Σαρδέλη)

Ποιος είναι ο Μισέλ Έρμπ

Ο Μισέλ Ερμπ ξεκίνησε το Αϊκίντο στη γενέτειρά του, στο Σαιντ-Λούις, το 1981. Από την αρχή της μαθητείας του, η θέληση και το ενδιαφέρον του τον ωθούν να παρακολουθήσει όλα τα μαθήματα που προσφέρει ο σύλλογός του. Γρήγορα, ένιωσε την ανάγκη να εμπλουτίσει την πρακτική του σε επαφή με διαφορετικούς δασκάλους. Εκείνη την εποχή, οδηγημένος από μια μεγάλη επιθυμία για ανακάλυψη, αποφάσισε να πάει στο Hombu Dojo στο Τόκιο. Έτσι, πραγματοποίησε τα πρώτα του ταξίδια στην Ιαπωνία το 1987 και το 1989. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σπούδασε για αρκετούς μήνες υπό την καθοδήγηση των εμπειρογνωμόνων του Hombu Dojo. Από τότε, ο Μισέλ επιστρέφει τακτικά στην Ιαπωνία.

Η συνάντησή του με τον Κριστιάν Τισιέ θα σηματοδοτήσει μια αποφασιστική καμπή στην προσέγγισή του στο Αϊκίντο. Πολύ πέρα από την πρακτική του, είναι ολόκληρη η αντίληψή του που θα αλλάξει. Έτσι, μέσα από μια καθημερινή πρακτική, ο Μισέλ συνειδητοποιεί τον βαθύ πλούτο του Αϊκίντο και αποφασίζει να τον μοιραστεί. Ως αποτέλεσμα, ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη διδασκαλία σε πολύ νεαρή ηλικία.

Οι τεχνικές και παιδαγωγικές του δεξιότητες του επιτρέπουν να παρατηρείται και να εκτιμάται γρήγορα. Έτσι, από το 1995, και μέχρι σήμερα, έγινε Περιφερειακός Τεχνικός Αντιπρόσωπος για την FFAAA στη Βουργουνδία και τη Franche-Comté και το 2001, για περίοδο 2 ετών, στη Λωρραίνη.

Είναι μέλος της Εθνικής Τεχνικής Σχολής FFAAA από το 1994.

Η ομάδα “Shôshinkai Aikido” της Ελβετικής Ομοσπονδίας “Aikido Switzerland”, τον διόρισε Εθνικό Τεχνικό Διευθυντή το 2011.

Ο Μισέλ καλείται επίσης στη θέση του Τεχνικού Συμβούλου από την ομοσπονδία «Ελληνική Ένωση Αϊκίντο» (ΕΑΕ) το 2015.

Από το 2019, κατέχει επίσης τη θέση του Τεχνικού Συμβούλου για την πολωνική ομοσπονδία Aikido Group (PAU).

Έγινε εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής του Aikido Ελβετίας το 2018.

Διορίστηκε μέλος του FFAAA CSDGE το 2019.

Ο Μισέλ εκλέγεται εκπρόσωπος της Εθνικής Τεχνικής Σχολής της FFAAA στις 24 Οκτωβρίου 2019. Σήμερα, και από το 1994, αφιερώνεται πλήρως στη διδασκαλία του Aikido. Διδάσκει σε διάφορα dojos και διευθύνει πολλά εργαστήρια στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Ο Σιχάν Έρμπ θέλει επίσης να γίνει ξανά μαθητής, διατηρώντας πάντα μια περιέργεια και την επιθυμία να μάθει σε αυτόν τον συναρπαστικό τομέα που είναι το Aikido.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά