fbpx

Παγκόσμιο U21, Θεόδωρος Σιέτης: «Η επιτυχία του Ηλία πιστοποιεί την άνοδο του Ελληνικού καράτε»

Παγκόσμιο U21, Θεόδωρος Σιέτης: «Η επιτυχία του Ηλία πιστοποιεί την άνοδο του Ελληνικού καράτε»

Σπουδαίο επίτευγμα για το Ελληνικό καράτε και τον Ηλία Ψωμά η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία των +70κ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε U21 της Τουρκίας, κερδίζοντας στον τελικό τον Εσθονό Σαβέλι Μπολότσκι με το επιβλητικό 8-0.

Ο 15χρονος Έλληνας καρατέκα του Δημήτρη Τριανταφύλλου και της Δόξας Γαλατσίου κατέκτησε την κορυφή ανάμεσα σε 55 αθλητές φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου σημειώνοντας συνολικά 5 νίκες.

Για την επιτυχία του παγκόσμιου πρωταθλητή, Ηλία Ψωμά, για την ανάπτυξη του καράτε στη χώρα μας, αλλά και για όλη την Ελληνική αποστολή στο Ικόνιο μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, Θεόδωρος Σιέτης.

«Η επιτυχία του Ηλία πιστοποιεί την ανοδική πορεία του ελληνικού καράτε και την δουλειά που γίνεται για την ανάπτυξη του αθλήματος», δήλωσε ο Θεόδωρος Σιέτης.

«Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και οι επιτυχίες αυτές δείχνουν ότι υπάρχουν οι υποδομές, υπάρχουν νέα παιδιά έτοιμα να πάρουν τη σκυτάλη από τους μεγαλύτερους.

Οι αθλητές μας διακρίνονται σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, ενώ η Παγκόσμια Ομοσπονδία μας εμπιστεύεται με την ανάθεση του διεθνούς τουρνουά Κ1, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2023.

Αξίζουν συγχαρητήρια και στα 33 παιδιά που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στους προπονητές και τους συνοδούς τους. Εκτός από το χρυσό μετάλλιο, είχαμε τρεις 7ες θέσεις και αρκετά καλά πλασαρίσματα».

https://karate.apexsports.gr/2022/10/29/pagkosmio-u21-chrysos-o-ilias-psomas/
https://karate.apexsports.gr/2022/10/29/pagkosmio-u21-ilias-psomas-pisteva-apo-tin-archi-oti-tha-ftaso-ston-teliko-afierono-to-chryso-metallio-stous-goneis-mou/
https://karate.apexsports.gr/2022/10/29/pagkosmio-u21-i-anakrousi-tou-ethnikou-ymnou-kata-tin-aponomi-tou-ilia-psoma-vid/
https://karate.apexsports.gr/2022/10/29/pagkosmio-u21-o-psomas-etoimos-na-skarfalosei-stin-koryfi-tou-kosmou/
https://karate.apexsports.gr/2022/10/27/pagkosmio-u21-prokrithike-ston-teliko-me-tesseris-nikes-o-ilias-psomas/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά