fbpx

Σεμινάριο Σαολίν Κουνγκ Φου «Βαθιές ρίζες»

Σεμινάριο Σαολίν Κουνγκ Φου «Βαθιές ρίζες»

Στις 5 και 6 Νοεμβρίου το πολιτιστικό κέντρο Quilombo φιλοξενεί ένα 2-ήμερο σεμινάριο συνολικής διάρκειας 6 ωρών όπου θα δουλευτεί η σύνδεση με τη γη (γείωση) και τη σταθερότητα, μέσα από τη κινέζικη πολεμική τέχνη “Κουνγκ Φου” .

Το σεμινάριο αποτελείται από δύο 3ώρα μαθήματα/εργαστήρια, δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και ως εκ τούτου είναι κατάλληλο για όλους ανεξαρτήτως εμπειρίας και φυσικής κατάστασης. Δεν απευθύνεται μόνο σε λάτρεις πολεμικών τεχνών, προσφέρει υλικό και διδάγματα που μπορούν να εφαρμοστούν σε άλλες δραστηριότητες/πρακτικές αλλά και στη προσωπική μας ζωή.

Οι υπεύθυνοι του σεμιναρίου υπογραμμίζουν ότι «το επίκεντρο της πρώτης ημέρας θα είναι να αναπτύξουμε τις “ρίζες” μας και να βρούμε τη σωστή και σταθερή μας στάση.

Πώς κρατάτε τη θέση σας; Πώς αφήνετε τις δυνάμεις να περάσουν από μέσα σας; Πώς χρησιμοποιείτε τις εξωτερικές δυνάμεις προς όφελός σας;

Τη δεύτερη μέρα θα εστιάσουμε στην αλληλεπίδραση με τα άλλα σώματα. Θα “παίξουμε” , προσπαθώντας να “ξεριζώσουμε” ο ένας τον άλλον. Θα μάθουμε να κινούμαστε αντλώντας δύναμη από τη γη.

Πώς μετακινείτε κάποιον βαρύτερο από τον εαυτό σας; Πώς να μην μετακινηθείτε όταν κάποιος ισχυρότερος θέλει να σε βγάλει από τη θέση σας; Πώς να παράγετε ισχυρά χτυπήματα χρησιμοποιώντας τη δύναμη της γης;

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις Pushing Hands (Χέρια που Σπρώχνουν) , ασκήσεις σταθερότητας σε ζευγάρια (Partner Stability drills), ασκήσεις Στάσης (Stance work), Ασκήσεις Τσι Γκονγκ (Chi Kung), ασκήσεις ευαισθησίας στην αφή και άλλα, καθώς και θεωρία της αρχαίας φιλοσοφίας των Σαολίν.

Η σταθερότητα και η σύνδεσή μας με τη γη είναι κυριολεκτικά το θεμέλιο μας, είναι η πιο σημαντική πτυχή των πολεμικών τεχνών και μιας ισορροπημένης ζωής.

 Ένα δέντρο που δεν έχει δυνατές ρίζες δεν μπορεί να αντέξει την καταιγίδα και καταρρέει. Ομοίως, ένα άτομο του οποίου το μυαλό και το σώμα δεν είναι αγκυροβολημένο και ριζωμένο, κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής.

Η σταθερότητα μας δίνει δύναμη, ισχύ, αυτοπεποίθηση και ηρεμία. Στις πολεμικές τέχνες τα χτυπήματά μας γίνονται πιο δυνατά, οι απαντήσεις μας στις επιθέσεις πιο ήρεμες και πιο συγκρατημένες. Μαθαίνουμε να κρατάμε την ισορροπία μας.

Τα μαθήματα αυτά μπορούμε να τα μεταφέρουμε στη καθημερινή μας ζωή και στο πως αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον μας και τις δύσκολες καταστάσεις.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό προς όλους ανεξαρτήτως εμπειρίας, από ηλικίες 14 – 80. Δεν έχει σημασία η φυσική σας κατάσταση».

Εγγραφές: [email protected] Κόστος Συμμετοχής: 55 ευρώ (και για τις 2 ημέρες)/ 45 ευρώ για φοιτητές και ανέργους/ 30 ευρώ (μονοήμερη συμμετοχή) QUILOMBO Centro Cultural, Σερβίων 8 (1ος Όροφος), Βοτανικός

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά