ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Hwal Moo Do: Στο 8ο νταν ο Γεράσιμος Αλεξάκης και στο 7ο ο Άγγελος Αλεξάκης μετά από τετραήμερες εξετάσεις

Hwal Moo Do: Στο 8ο νταν ο Γεράσιμος Αλεξάκης και στο 7ο ο Άγγελος Αλεξάκης μετά από τετραήμερες εξετάσεις

Το Hwal Moo Do (H.M.D.) είναι μια πρακτική πολεμική τέχνη που περιέχει αργές και γρήγορες κινήσεις, επιθετικές και αμυντικές, σκληρές και μαλακές τεχνικές. Αποτελεί το προσωπικό στυλ του Δασκάλου Lee kun Hwa (10 DAN).

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Hwal-Moo-Do Jung-Do-Kwan, Grandmaster Lee kun Hwa έχει ζήσει για 20 χρόνια στη Ελλάδα, τα περισσότερα στην Αθήνα και Κέρκυρα, όπου γνώρισε και το συνεχιστή του σήμερα, τον Δάσκαλο Αλεξάκη Γεράσιμο.

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε στην Κέρκυρα τετραήμερες εξετάσεις στο Hwal Moo Do (Master Test) από τον αρχηγό του συστήματος Grandmaster Kun Hwa Lee 10ο νταν.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων και οι νέοι βαθμοί των δασκάλων:

Αλεξάκης Γεράσιμος 8ο νταν, Αλεξάκης Άγγελος 7ο νταν, Γεώργιος Κατσαρός (τιμητικό) 4ο νταν, Μαρίνα Μάζη 4ο νταν, Λεωνίδας Μιχαλάς 4ο νταν, Φώκος Δημήτρης 4ο νταν, Αντζουλής Γιώργος 4ο νταν.

Το Hwal Moo Do ως κύριο στόχο έχει την βελτίωση του ατόμου σε τρία επίπεδα. Ένα είναι το εξωτερικό επίπεδο, που έχει να κάνει με την καλή φυσική κατάσταση, τη βελτίωση του μυϊκού και νευρικού συστήματος και την ικανότητα αυτοάμυνας του ατόμου. Το δεύτερο επίπεδο είναι το εσωτερικό, έχει να κάνει με την βελτίωση των εσωτερικών οργάνων του σώματος, την καλή κυκλοφορία της ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα, που σαν αποτέλεσμα έχει τη βελτίωση της υγείας του ατόμου.

Τέλος το τρίτο επίπεδο έχει να κάνει με το πνευματικό κομμάτι της εκπαίδευσης, που είναι και το πιο βασικό, γιατί το πνεύμα καθοδηγεί το σώμα. Πρέπει να χαλιναγωγήσουμε τα πάθη μας, να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας για να φτάσουμε σε ένα ανώτερο και υγιές πνευματικό επίπεδο.

Ο Grandmaster Kun Hwa Lee κατά τη διάρκεια του τεστ

Οι 10 κανόνες του Hwal Moo Do:

Αγάπα την πατρίδα σου κι αν χρειαστεί θυσιάσου γι’ αυτήν.

Να είσαι υπάκουος στους γονείς σου.

Να υπάρχει αγάπη μεταξύ των συζύγων.

Να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των αδερφών.

Να σέβεσαι τους μεγαλύτερους και να προστατεύεις τα δικαιώματα των αδύναμων.

Να υπάρχει πίστη μεταξύ δασκάλου και μαθητή.

Να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ φίλων.

Να διακρίνεις σωστά το καλό από το κακό, σεβασμός προς τη ζωή.

Ποτέ μην υποχωρείς από τη μάχη.

Πάντα να τελειώνεις αυτό που αρχίζεις.

“Ευχαριστώ πολύ την ομάδα των βοηθών μου που με πλαισίωσαν στις εξετάσεις ογδόου νταν Hwal Moo Do”
Η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία όλων των συμμετεχόντων

Τελευταία άρθρα Δυναμικά

Video Δυναμικά

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.