ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Επανέρχεται το bout review από την IBA

Επανέρχεται το bout review από την IBA

Την επιστροφή του bout review αποφάσισε η Διεθνής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (IBA). Το bout review είναι ουσιαστικά το σύστημα ένστασης που έχει στη διάθεσή της η ομάδα του ηττημένου πυγμάχου, με το οποίο μπορεί να απαιτήσει από τους κριτές να επανεξετάσουν έναν αγώνα, αφού έτσι υπάρχει πιθανότητα να καταλήξουν σε διαφορετικά συμπεράσματα για το τελικό σκορ.

Βεβαίως, το bout review υπάγεται σε συγκεκριμένους περιορισμούς. Θα είναι διαθέσιμο μόνο όταν υπάρχει split decision στα σημεία (ασυμφωνία των κριτών) και η ομάδα του ηττημένου πυγμάχου θα μπορεί να προχωρήσει σε ένσταση μόνο μέσα στα πρώτα 15 λεπτά μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος.

Υπενθυμίζεται πως το bout review υπήρχε και στο παρελθόν στους αγώνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας, ωστόσο καταργήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας κάθαρσης του σπορ, λόγω σκανδάλων χειραγώγησης αποτελεσμάτων από τους κριτές και τους διαιτητές που προέκυψαν την προηγούμενη δεκαετία.

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά

Video Δυναμικά

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.