ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Τσαγκερά στο ApexSports.gr: «Αυτός είναι ο στόχος μου, προσπαθεί να μας βοηθήσει η ομοσπονδία»

Τσαγκερά στο ApexSports.gr: «Αυτός είναι ο στόχος μου, προσπαθεί να μας βοηθήσει η ομοσπονδία»

Είναι μόλις 19 ετών, αλλά έχει προλάβει να διακριθεί σε μεγάλα τουρνουά και να θεωρείται μια από τις φερέλπιδες Ελληνίδες αθλήτριες, που έχουν τη δυνατότητα να βάλουν το όνομα τους, ανάμεσα στις καλύτερες.

Πρόκειται για την Σοφία Τσαγκερά, η οποία μίλησε αποκλειστικά στο ApexSports.gr και στον Πάνο Παναγιωτόπουλο, για τις μέχρι πρότινος επιτυχίες της, για το μέλλον της στο άθλημα του Κάτα αλλά και για τους στόχους τους οποίους έχει θέσει.

Αναλυτικά:

Είσαι μια από τις αθλήτριες που παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχουν καταφέρει σπουδαία πράγματα με τις επιδόσεις της. Αυτή τη στιγμή εντός συνόρων μετράς μόνο μετάλλια, με εξαίρεση το Πανελλήνιο των Αγίων Θεοδώρων το 2020, πως το καταφέρνεις αυτό;

«Δεν θεωρώ πως είναι κάτι συγκεκριμένο, ότι υπάρχει ένα μυστικό της όποιας επιτυχίας. Το μόνο που δεν σταμάτησα να κάνω είναι να προσπαθώ για το καλύτερο».

Εκτός από το χάλκινο μετάλλιο στο Βαλκανικό, τελευταία σου μεγάλη επιτυχία ήταν η δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο τον Απρίλιο. Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

«Υπάρχουν κάποια πρωταθλήματα μέσα στη σεζόν στα οποία στοχεύω μια καλή εμφάνιση όπως στο Karate 1 series A στην Αθήνα τον Ιανουάριο. Πρωταρχικός μου στόχος, ωστόσο, πάντα είναι να είμαι καλύτερη από αυτή που ήμουν χτες και να προσπαθώ να δίνω ό,τι έχω σε ψυχικό και πνευματικό επίπεδο σε κάθε αγώνα»

Σε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνεις, ποιοι είναι αυτοί που σε βοηθούν τόσο στο ψυχολογικό κομμάτι, όσο και στο πρακτικό;

«Νιώθω πολύ μεγάλη ευγνωμοσύνη που έχω γύρω μου ανθρώπους που με στηρίζουν. Ποτέ δεν ένιωσα ότι κάποιος από την οικογένεια μου ή τους δασκάλους και τους προπονητές μου δεν πίστεψαν στις δυνατότητες μου. Επομένως στο ψυχολογικό κομμάτι όλοι οι παραπάνω άνθρωποι με έχουν βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Στο πρακτικό κομμάτι οι δάσκαλοι μου Νίκος Πανετσίδης και Ρένα Πανετσίδου στο τεχνικό κομμάτι του καράτε καθώς και η Βίκυ Πανετσίδου στο κομμάτι της ενδυνάμωσης έχουν συμβάλλει ώστε να μπορώ να αποδίδω στα μέγιστα των δυνατοτήτων μου».

Από τον ομοσπονδία υπάρχει βοήθεια προς τους αθλητές;

«Θέλω να πιστεύω πως η ομοσπονδία καταβάλλει όση προσπάθεια μπορεί ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των αθλητων, οι οποίοι είναι πολλοί, ώστε να εκπληρώσουν τα όνειρα τους σε συνάρτηση με τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε. Φροντίζει να μην στερεί από αθλητές την ευκαιρία να αναδείξουν τις ικανότητες τους σε διάφορα πρωταθλήματα, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Τελευταία άρθρα Δυναμικά

Video Δυναμικά

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.