fbpx

Παγκόσμιο: Η Εθνική μας επέτρεψε από το Άμπου Ντάμπι με 56 μετάλλια (15-12-29) και πολλές πρωτιές (pics)

Παγκόσμιο: Η Εθνική μας επέτρεψε από το Άμπου Ντάμπι με 56 μετάλλια (15-12-29) και πολλές πρωτιές (pics)

Στην 4η θέση της γενικής κατάταξης στον πίνακα των μεταλλίων, ανάμεσα σε 67 κράτη, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2022, κατετάγη η Ελλάδα, με 15 Χρυσά, 12 Ασημένια και 29 Χάλκινα μετάλλια, στα αγωνιστικά συστήματα Fighting System, Jiu Jitsu Newaza System, Duo System των ηλικιακών κατηγοριών -16 -18 -21 +21 ετών. Επίσης, η Ελλάδα συμμετείχε με επιτυχίες στο πρωτάθλημα Masters και Para Ju Jitsu.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη από 29 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2022 στο Στάδιο «Jiu Jitsu Arena» στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι Έλληνες αθλητές και οι Ελληνίδες αθλήτριες εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους και σκόρπισαν χαρά και υπερηφάνεια στην Ελλάδα επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη αγωνιστική δυναμική του ελληνικού Ζίου Ζίτσου.

Η ελληνική αποστολή με 137 συμμετοχές αθλητών-τριων και 29 προπονητές αποτέλεσε την 2η μεγαλύτερη ομάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο οποίο έλαβαν μέρος 67 κράτη με 1.700 αθλητές-τριες.

Οι διακρίσεις της Ελλάδας

Η Εθνική Ομάδα Ζίου Ζίτσου σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς εκτός από την 4η θέση που κατέκτησε στη γενική κατάταξη, απέσπασε σημαντικά βραβεία στα αγωνιστικά συστήματα Fighting και Duo.

Οι κορυφαίες Εθνικές Ομάδες

Καλύτερη χώρα στο Fighting System: 1. Γερμανία 2. Ελλάδα 3. Καζακστάν

Καλύτερη χώρα στο Duo System: 1. Ιταλία 2. Ελλάδα 3. Ταϊλάνδη

Καλύτερη χώρα σε όλα τα στυλ: 1. ΗΑΕ 2. Καζακστάν 3. Γερμανία 4. Ελλάδα

 Οι επιτυχίες ανά σύστημα/ηλικιακή κατηγορία

Καλύτερη Αγωνιστική Ομάδα  U21 – Πρώτη Θέση Ελλάδα

 Καλύτερη Αγωνιστική Ομάδα  – Πρώτη Θέση Ελλάδα

 Καλύτερο Duo/Show Team U16 – Πρώτη Θέση Ελλάδα

 Καλύτερη Εθνική Ομοσπονδία U16 – Δεύτερη Θέση Ελλάδα

Ομαδικό πνεύμα, θετικό κλίμα

Το ομαδικό πνεύμα, το θετικό κλίμα και η αλληλοϋποστήριξη ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την ελληνική αποστολή στο Άμπου Ντάμπι, γεγονός στο οποίο συνέβαλλαν αθλητές, προπονητές, συνοδοί και διοίκηση. Με την ελληνική αποστολή στο Άμπου Ντάμπι ήταν η Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ Μαρία Χαριτοπούλου, ο Γεν. Γραμματέας Ανέστης Πουλικίδης, ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Μπιτσαξής και ο Βαγγέλης Συνολάκης, Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ. 

Πλάι στους αθλητές κατά την διάρκεια των προσπαθειών τους ήταν οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές: Fighting System Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Ζήσης Τζιότζιος, Newaza System Δημήτρης Μαρινάκης, Duo System Γιώργος Ζαντιώτης και οι προπονητές Κανακαράκης Παναγιώτης, Τσιριγωτάκης Μίλτος, Παπαδόπουλος Γιάννης, Μπάλλας Γιάννης, Ζαϊμάκης Γιώργος, Χαντζής Θωμάς, Καρνέσης Μόρφης, Ζαϊμάκης Αλέξης, Αλμπάνης Απόστολος, Αλεξάκης Γιάννης, Δημητρόπουλος Ερμής, Γιοβάνης Συμεών, Δούμας Αλέξανδρος, Λεονταράκη Σταματική, Καραουλάνη Φωτεινή, Μιχαήλοφ Χρήστος, Μούγιος Μιχάλης, Σακελλάρης Αλέξης, Σταθαράς Γιώργος, Τσιραντωνάκης Δημήτρης, Ρούντης Ηλίας, Μουμτζής Βαγγέλης, Βέλλιος Σταύρος, Ζωγραφάκης Σταύρος.

Η ανακοίνωση της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ αναφέρει: «Μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση το γεγονός ότι το ελληνικό Ζίου Ζίτσου εμφανίστηκε ισχυρό σε ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί στην ιστορία του αθλήματος. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στους προπονητές τους που κατάφεραν να ανεβάσουν ξανά τη χώρα μας τόσο ψηλά στην κατάταξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Συγκίνηση και χαρά προκαλούν οι επιδόσεις όλων τους, που μας έφεραν στην 4η θέση.  Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές και στους προπονητές τους για τις επιτυχίες τους, Συγχαρητήρια και στους γονείς που στηρίζουν και υποστηρίζουν τα παιδιά τους και ιδιαιτέρως στους συνοδούς που συμπεριλήφθηκαν στην επίσημη ελληνική αποστολή, οι οποίοι με διακριτικότητα βοήθησαν στην όλη διαδικασία και κατάφεραν να γίνουν ένα με την ομάδα μας. Η ανοδική πορεία του ελληνικού Ζίου Ζίτσου συνεχίζεται».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά