fbpx

Παγκόσμιο, Σεστακόφ: «Θα συμπεριλάβουμε και το γυναικείο combat sambo στην διοργάνωση»

Παγκόσμιο, Σεστακόφ: «Θα συμπεριλάβουμε και το γυναικείο combat sambo στην διοργάνωση»

Ένα νέο κεφάλαιο είναι έτοιμη να ανοίξει η Διεθνής Ομοσπονδίας Σάμπο (FIAS). Όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Βασίλι Σεστακόφ, ήδη βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια σε εξέλιξη ένα πλάνο προκειμένου το γυναικείο combat sambo να κάνει το μεγάλο βήμα και να μπει στο πρόγραμμα των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων.

Αυτή η κίνηση θα γίνει στο πλαίσιο της διατήρησης της ισότητας των δύο φύλων στις τάξεις του αθλήματος, με το βλέμμα να είναι παράλληλα στραμμένο και στη ΔΟΕ, με την ελπίδα για μελλοντική είσοδο του σπορ στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

“Πραγματοποιήσαμε μερικές δοκιμές την τελευταία διετία σε ηπειρωτικές διοργανώσεις, κυρίως στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα. Σαφώς θα συμπεριλάβουμε το γυναικείο combat sambo στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τα προσεχή χρόνια.

Είναι σημαντικό να διατηρήσουν την ισότητα των δύο φύλων στο σπορ μας. Αυτό είναι βασικό κομμάτι και της Ολυμπιακής ατζέντας μας. Συνυπολογίζοντας πως αυτός είναι ένας νέος παράγοντας, ακόμη αναπτυσσόμαστε. Οι χώρες δεν είναι όλες έτοιμες να συνθέσουν εθνικές ομάδες (γυναικείου combat sambo). Το combat sambo προοδεύει βήμα-βήμα”, ανέφερε ο Σεστακόφ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά