fbpx

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γκράπλινγκ 2022

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γκράπλινγκ 2022

Με συμμετοχές 130 αθλητών από 17 σωματεία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στην Λαμία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γκράπλινγκ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης.

Ο γραμματέας της επιτροπής Μη Ολυμπιακών αθλημάτων της πάλης κ Ευάγγελος Κούτρας μας δήλωσε: «Το φετινό πρωτάθλημα θεωρώ ότι ήταν μια πολύ δυνατή επανεκκίνηση του Γκράπλινγκ στην ΕΛΟΠ και η αρχή για την συνέχιση της προσπάθειας ανάπτυξης και των υπολοίπων Μη Ολυμπιακών αθλημάτων. Η ανάπτυξη του αθλήματος είναι ραγδαία και έχουν μπει οι κατάλληλες βάσεις για την εκτίναξη του και την γνωριμία του με το Ελληνικό κοινό.»

 Η συνδιοργάνωση των αγώνων ήταν μια πρωτοβουλία που πήρε ο κ Κούτρας και έφερε σε επαφή την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, τον Δήμο Λαμιέων και τον τοπικό σύλλογο της πόλης της Λαμίας «Λεωνίδας» στον οποίο ανδρώθηκε ως αθλητής και μετέπειτα ως προπονητής. Ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ζωγράφος συνέβαλαν τα μέγιστα ως οικοδεσπότες για τη φιλοξενία των αθλητών και των οικογενειών τους.

Η αγωνιστική παρουσία των συμμετεχόντων άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους κόλπους της ομοσπονδίας και έβαλε τις βάσεις για την δυνατότερη εκπροσώπηση της χώρας μας μέσω της Εθνικής Ομάδας Γκράπλινγκ στο επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της UWW. Διακρίθηκε ιδιαίτερα ο τοπικός σύλλογος Λεωνίδας Fight Lab με 18 αθλητές εκ των οποίων οι 12 κατέλαβαν θέσεις στο βάθρο και πρόκριση στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων και θέτουν υποψηφιότητα για τα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωτάθλημα. Να σημειωθεί η βράβευση του Συλλόγου από την Ομοσπονδία Πάλης δια χειρός του υπουργού κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά