fbpx

Παγκόσμιο: Χρυσό μετάλλιο για Λούο και Παρκ

Παγκόσμιο: Χρυσό μετάλλιο για Λούο και Παρκ

Η Κινέζα Ζονγκσί Λούο και ο Βου-Χιέοκ Παρκ από τη Νότια Κορέα πήραν το χρυσό μετάλλιο σε-57 κιλά και -80 κιλά αντίστοιχα με την Ασία να μετρά δύο επιτυχίες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Τάεκ Κβο Ντο που διεξάγεται στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού.

 Η νίκη της Λούο δεν αποτελεί έκπληξη καθώς έδωσε συνέχεια στις καλές της εμφανίσεις από τα Γκραν Πρι. Αντίπαλός της στον τελικό ήταν η Τσία-Λινγκ Λο από την κινεζική Ταϊπέι με τη νούμερο ένα του ταμπλό να κρατά την συνοχή της και να παίρνει τη νίκη με 2-0.

 Ο τελικός των ανδρών είδε μία αναπάντεχη αναμέτρηση μεταξύ του Παρκ και του Ισπανού Τζον Σιντάδο Αρτέχε με τους δύο αθλητές να έχουν το νούμερο 13 και 15 του ταμπλό αντίστοιχα. Με τα μεγάλα ονόματα να γνωρίζουν προβλήματα, Παρκ και Σιντάδο αξιοποίησαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο.

 Δύο γροθιές στο στήθος έδωσαν στον Παρκ τη νίκη στον πρώτο γύρο ενώ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο κάνοντας δικούς του τους πρώτους πέντε πόντους. Ο Ισπανός με δύο gamjeons είχε την ελπίδα για την ανατροπή αλλά ένα περιστρεφόμενο λάκτισμα στο κεφάλι από τον Παρκ αποδείχθηκε η καθοριστική κίνηση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά