fbpx

Αποβλήθηκαν από την WBC όλοι οι Ρώσοι και Λευκορώσοι πυγμάχοι!

Αποβλήθηκαν από την WBC όλοι οι Ρώσοι και Λευκορώσοι πυγμάχοι!

Την αποβολή όλων των Ρώσων και Λευκορώσων πυγμάχων από τις τάξεις της αποφάσισε η WBC. Η World Boxing Council, δηλαδή η μία από τις τέσσερις μεγάλες διεθνείς οργανώσεις επαγγελματικής πυγμαχίας, προέβη σε αυτή την ενέργεια ως αύξηση της κλίμακας των κυρώσεων πως τις δύο αυτές χώρες, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Έστω και έτσι, η WBC άφησε μερικά “παράθυρα”. Από την αποβολή εξαιρούνται όσοι έχουν επιπλέον υπηκοότητα άλλου κράτους, όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι άλλου κράτους και όσοι είναι πρόσφυγες σε άλλο κράτος, έχοντας όμως αποδεδειγμένα λάβει δημόσια θέση κατά των ρωσικών και λευκορωσικών πολιτικών ενεργειών. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι συγκεκριμένοι πυγμάχοι θα αγωνίζονται υπό τη σημαία της χώρας που τους φιλοξενεί.

Ο Αρτούρ Μπετέρμπιεφ.

Αναμφίβολα, η πιο χαρακτηριστική περίπτωση Ρώσου πυγμάχου της WBC είναι ο Αρτούρ Μπετέρμπιεφ, κάτοχος της ζώνης του παγκόσμιου πρωταθλητή στα ελαφρά βαρέα βάρη (-79κ.). Ο Μπετέρμπιεφ όντας μόνιμος κάτοικος Καναδά εδώ και χρόνια και έχοντας αποκτήσει και την υπηκοότητα, θα παραμείνει κανονικά στις τάξεις της WBC, αγωνιζόμενος όμως πλέον υπό την καναδική σημαία και όχι τη ρωσική.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά