fbpx

Παγκόσμιο: Ρίχνονται στην “μάχη” για την πρόκριση στους “32” Νικολάου και Τσάλλου

Παγκόσμιο: Ρίχνονται στην “μάχη” για την πρόκριση στους “32” Νικολάου και Τσάλλου

Έτοιμοι να αγωνιστούν στο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που διεξάγεται στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικό, είναι οι Αθανασία Τσάλλου και Ευάγγελος Νικολάου.

Οι δύο Έλληνες αθλητές θα αγωνιστούν στους “64”, με αρχικό στόχο την πρόκριση στους “32” και από εκεί και έπειτα να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται στην διοργάνωση.

Η Τσάλλου (-53kg) θα αγωνιστεί στους “64”, με την Χούγκλινγκερ από την Αυστρία. Η Αυστριακή αθλήτρια είναι Νο-54 στον κόσμο και Νο-23 στο ταμπλό. Μέσα στο 2022 έχει συμμετάσχει σε 12 τουρνουά ανά την Ευρώπη, όπου έχει κατακτήσει μάλιστα και δύο μετάλλια. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών των Μάντσεστερ, κατέλαβε την 9η θέση.

Από τη στιγμή που η Τσάλλου προκριθεί στον γύρο των “32”, θα αντιμετωπίσει την Ντούβανσιτς από την Κροατία, που είναι Νο-10 στο ταμπλό και Νο-12 στον κόσμο. Αθλήτρια με μεγάλη εμπειρία και πολλές παρουσίες σε διεθνή τουρνουά μέσα στο 2022. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν 3η, ενώ στα Multi European Games κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Στο γκρουπ της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, μετέχει και η Ισπανία Πέρεθ Παράντο, Νο-2 σε ταμπλό και κόσμο. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ συμμετείχε στα Grand Prix του Παρισιού, της Ρώμης και του Μάντσεστερ.

Όσον αφορά τον Νικολάου (-63kg), θα αναμετρηθεί στους “64”, με τον Νταμαλιέ από την Γκάνα. Ο Νταμάλιε βρίσκεται στο Νο-205 της Παγκόσμιας κατάταξης και στο Νο-36 του ταμπλό. Στο Tallinn Open ήταν 9ος. Γενικότερα δεν διαθέτει εμπειρία από διεθνή τουρνουά και λογικά ο Έλληνας πρωταθλητής θα έχει εύκολη αποστολή.

Τα δύσκολα για τον Νικολάου ξεκινούν στον γύρο των “32” όπου θα αντιμετωπίσει τον Μεξικανό Ναβάρο, Νο-4 στο ταμπλό και Νο-11 στον κόσμο. Μέσα στο 2022 ήταν 1ος στο Αμερικανικό Presidents Cup και τρίτος στο Αμερικανικό πρωτάθλημα. Έχει εμπειρία από Grand Prix, αφού συμμετείχε σε Μάντσεστερ (9ος), Παρίσι και Ρώμη.

Στο γκρουπ του Έλληνα πρωταθλητή, συμμετέχει και το Νο-5 του ταμπλό και Νο-4 στον κόσμο, ο Βραζιλιάνος Ράμος. Μέσα στη χρονιά έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 12 τουρνουά με πολλές και σημαντικές επιτυχίες. Στο Αμερικανικό πρωτάθλημα κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ στο Grand Prix του Μάντσεστερ κατετάγη 9ος (συμμετείχε και στην αντίστοιχη διοργάνωση του Παρισιού τον περασμένο Σεπτέμβριο). Στα G2 του Ρίο και τη Χιλής ήταν πρώτος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά