fbpx

Ο Πόλι απ’ το Ρόκυ, πυγμάχος, ζωγράφος… άντε και ηθοποιός (pics)

Ο Πόλι απ’ το Ρόκυ, πυγμάχος, ζωγράφος… άντε και ηθοποιός (pics)

Ο Τζέραλντ Τομμάσο Ντε Λουίζ γνωστός και ως Μπαρτ Γιάνγκ (επίσης γνωστός ως Paulie στις ταινίες Rocky) εντάχθηκε στο Σώμα Πεζοναυτών (1957-1959) ξεκίνησε εκεί την πυγμαχία και έφτιαξε ένα στρατιωτικό ρεκόρ πυγμαχίας στο 32-2.

Στη συνέχεια Ο Ντε Λουίζ έγινε επαγγελματίας με το όνομα Μπαρτ «Πόλι» Γιάνγκ και έφτασε στο σερί 17-0 υπό τις οδηγίες του θρυλικού προπονητή πυγμαχίας Κας Ντ’ Αμάτο (προπονητής των “Άιρον” Μάικ Τάισον, Φλόιντ Πάτερσον και Χοσέ Τόρες). 

Ο “Πόλι” ήταν επίσης σπάρινγκ πάρτνερ του 5 φορές Καναδού πρωταθλητή βαρέων βαρών και δύο φορές διεκδικητή του Παγκόσμιου Τίτλου Βαρέων Βαρών Τζορτζ Τσουβάλο (ο οποίος αγωνίστηκε εναντίον των Μοχάμεντ Άλι 2x, Τζο Φρέιζερ, Τζώρτζ Φόρμαν και Φλόιντ Πάτερσον).

Γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης στις 30 Απριλίου 1940, είναι Ιταλικής καταγωγής και έχει μία κόρη.

Ξεκίνησε την ηθοποιία το 1970 στα 27 του και συνεχίζει ως σήμερα ακάθεκτος με πάνω από 150 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Ως συγγραφέας έχει στο ενεργητικό του δυο κινηματογραφικά σενάρια, δύο θεατρικά έργα και μια ιστορική νουβέλα 400 σελίδων με τίτλο «Endings».

Ως ζωγράφος έχει συνεργαστεί με πάρα πολλές γκαλερί, και έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα γύρω στα 900 έργα. Ο Πόλι ζωγράφιζε από παιδί αλλά το πάθος του για τη ζωγραφική έγινε γνωστό ευρύτερα όταν ένας συλλέκτης από την Καλιφόρνια του πρόσφερε 60.000$ για εννέα έργα πριν από 15 χρόνια. Μετά από αυτό αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερα για αυτόν να μάθει ο κόσμος ότι ζωγραφίζει! Υπάρχει μάλιστα και μία σκηνή στο Ρόκυ με τον Πόλι να κρατάει κάποιους πίνακες που βέβαια ήταν δικοί του. Τα θέματά του προέρχονται κυρίως από πού αλλού από την πυγμαχία!

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά