fbpx

Παγκόσμιο: Στα βήματα του πατέρα του ο Ομάρ Σαλίμ

Παγκόσμιο: Στα βήματα του πατέρα του ο Ομάρ Σαλίμ

Ο Ούγγρος Ομάρ Σαλίμ στέρησε από τη διοργανώτρια ομάδα του Μεξικού τέταρτο χρυσό μετάλλιο νικώντας τον Σέζαρ Ροντρίγκεζ στα -54 κιλά του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Γουαδαλαχάρα, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του που είχε πάρει τον τίτλο 31 χρόνια πριν.

 Ο Σαλίμ, που νίκησε στα ημιτελικά τον Πο-Γιεν Τσεν από την κινεζική Ταϊπέι πήρε προβάδισμα στον τελικό με 11-0 και ο Ροντρίγκεζ αντέδρασε με μία κλωτσιά στο κεφάλι ωστόσο ο Σαλίμ πήρε τον πρώτο γύρο με 14-3. Στο δεύτερο γύρο ο Ούγγρος κατάφερε 2 κλωτσιές στο κεφάλι του αντιπάλου του στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα με τον Σαλίμ να παίρνει τη νίκη με 11-9.

Η Νάντιτσα Μπόζανιτς από την Σερβία νίκησε την κάτοχο του τίτλου και κάτοχο του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, την Ντα-Μπιν Λι από τη Νότια Κορέα, στα -73 κιλά. Η Λι ήταν το φαβορί για να πάρει τον τίτλο, τον δεύτερο στην καριέρα της, μετά από εκείνον του 2019. Η Μπόζανιτς αποδείχθηκε δυνατότερη κάνοντας το 9-3. Τα χάλκινα μετάλλια πήγαν στη Βρετανίδα Ρεμπέκα ΜακΓκάουαν και την Πορτορικανή Κρίσταλ Γουίκς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά