fbpx

Μεγάλη ικανοποίηση της IJF για την ανάπτυξη του τζούντο από Αίγυπτο, Καμερούν και Σενεγάλη

Μεγάλη ικανοποίηση της IJF για την ανάπτυξη του τζούντο από Αίγυπτο, Καμερούν και Σενεγάλη

Με τον καλύτερο τρόπο υποδέχθηκε η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο (IJF) τη δουλειά που πραγματοποίησαν φέτος Αίγυπτος, Καμερούν και Σενεγάλη, προωθώντας το άθλημα του τζούντο συνολικά σε όλη την ήπειρο της Αφρικής. Οι τρεις αυτές χώρες φιλοξένησαν το προηγούμενο διάστημα δύο ηπειρωτικές διοργανώσεις και τρία διεθνή σεμινάρια διαιτησίας, ανοίγοντας έτσι την πόρτα για όλους τους λάτρεις του τζούντο στην Αφρική.

“Από την Αίγυπτο στη Σενεγάλη και από εκεί ως το Καμερούν, δείξαμε πως η Αφρική επενδύει πλέον μεγάλες ποσότητες ενέργειας στην προώθηση (του αθλήματος) σε γυναίκες και σε νέους, συνεχίζοντας παράλληλα την κατακόρυφη άνοδό της στο επίπεδο των ελίτ διοργανώσεων στο τατάμι”, ανέφερε μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της IJF.

Συνολικά η Διεθνής Ομοσπονδία διανύει μία περίοδο που δίνει τεράστια βαρύτητα στο άνοιγμα του σπορ σε όλες τις πιθανές “αγορές” του πλανήτη, τρέχοντας προγράμματα τόσο στις ΗΠΑ (που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028), όσο και στην Ευρώπη και ειδικά τη Γαλλία, η οποία διαθέτει μία ειδική παράδοση αυξημένου ενδιαφέροντος για το σπορ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά