fbpx

Ο πρωταγωνιστής του «Χειροπαλαιστή» Πάνος Γούσης στο ApexSports.gr (vids, pic)

Ο πρωταγωνιστής του «Χειροπαλαιστή» Πάνος Γούσης στο ApexSports.gr (vids, pic)

Ήταν το 2019 όταν ο Γιώργος Γούσης έδειξε το ταλέντο του ως σκηνοθέτης, με τον «Χειροπαλαιστή», που κέρδισε το Ίρις Ταινίας Μικρού Μήκους Τεκμηρίωσης στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου του 2020, αλλά και το βραβείο 2ης Καλύτερης Μικρού Μήκους ταινίας – Φεστιβάλ Αθηνών «Νύχτες Πρεμιέρας» 2019.

Τώρα ο Γιώργος Γούσης αναπτύσσει την βραβευμένη μικρού μήκους ταινία του σε μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ. Είναι η δεύτερη ταινία του Γούση μετά τα μαγνητικά πεδία που την παρακολούθησαν 30.000 θεατές στα θερινά σινεμά.

Η κεντρική ιδέα είναι η εξής: O Παναγιώτης (Πάνος Γούσης) είναι ένας τριαντάχρονος πρωταθλητής στο άθλημα της χειροπάλης (bras de fer) και ιδιοκτήτης καφενείου σε ένα απομακρυσμένο χωριό. Με αφορμή έναν επικείμενο αγώνα στην Αθήνα και την προπόνησή του γι’ αυτόν, η ταινία χτίζει το πορτρέτο ενός νέου άνδρα που ταλαντεύεται καθημερινά μεταξύ των ονείρων του και της πραγματικότητας της ζωής στην ελληνική επαρχία.

Μιλήσαμε με τον Πάνο Γούση τον πρωταγωνιστή του “Χειροπαλαιστή”… «Η ταινία δεν είναι μόνο για την χειροπάλη, είναι ένα βίωμα ενός αθλητή που είναι μόνος του στο χωριό και κάνει μόνος του προπόνηση για να πάρει μέρος σε αγώνες. Στην καθημερινότητα του έχει παράπονα απ’ την επαρχία και από τους ανθρώπους. Γυρίζει στην Αθήνα νομίζοντας ότι θα λυθούνε όλα αλλά και για να κάνει καλύτερα προπόνηση. Στην πορεία βλέπει ότι λύνεται το ένα πρόβλημα και ξεκινάει κάποιο άλλο. Έτσι είναι και στην ζωή δεν σταματάς να παλεύεις… η ταινία είναι μια παρομοίωση της χειροπάλης και βιοπάλης»

Πότε θα μπορέσουμε να την δούμε: «Έχει ήδη προβληθεί σε Φεστιβάλ που πήγε πολύ καλά. Επίσημα θα είναι στους κινηματογράφους στις 15 Δεκεμβρίου, με διανομή Cinobo»

Σαν Ντοκιμαντέρ θα έχει και πραγματικά στοιχεία μέσα; «Ναι βέβαια, έχει ενδιάμεσες σκηνές από πραγματικούς αγώνες χειροπάλης, σε κάποιες χάνω σε άλλες κερδίζω όπως ακριβώς γίνεται και στη ζωή.»

Σε ευχαριστούμε πολύ, καλή επιτυχία στην ταινία και σε σένα προσωπικά. «Εγώ σας ευχαριστώ, η ταινία δείχνει ένα άθλημα που δεν το γνωρίζει ο κόσμος και πρέπει να γίνει γνωστό.»

YouTube video
YouTube video

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γούσης, Σενάριο: Γιώργος Γούσης, Γιώργος Κουτσαλιάρης, Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Κουτσαλιάρης, Μοντάζ: Δημήτρης Πολύζος, Ήχος: Παναγιώτης Δεληνικόλας, Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος, Δάφνη Φαραζή, Ενέζ Αχμέτ Κεχαγιά, Μουσική: Χάρης Νείλας, Pan Pan, Παραγωγή: Oh My Dog Productions, Παραγωγοί: Φωτεινή Οικονομοπούλου, Βασιλική Πατρούμπα, Σοφία Δημοπούλου, Συμπαραγωγή: ΕΡΤ, ΕΚΚ, Διάρκεια: 1 ώρα 17 λεπτά

Σημειώστε την ημερομηνία, 15 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους

Η επίσημη αφίσα προώθησης της ταινίας
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά