fbpx

Παγκόσμια Ημέρα Κικ Μπόξινγκ σήμερα, δηλώσεις Χαλκίδη, Παπαδόπουλου, Σώζου, Βασιλείου

Παγκόσμια Ημέρα Κικ Μπόξινγκ σήμερα, δηλώσεις Χαλκίδη, Παπαδόπουλου, Σώζου, Βασιλείου

Σαν σήμερα στις 30 Νοεμβρίου το άθλημα του Κικ Μπόξινγκ, υπό την αιγίδα της WAKO, αναγνωρίστηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή και καθιερώθηκε η ημερομηνία αυτή ως Παγκόσμια ημέρα του αθλήματος.

Σήμερα, η WAKO μετρά 147 κράτη μέλη, σε 5 ηπείρους, οι οποίες αναγνωρίζονται επίσημα από τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές τους ή από τις ανώτατες κυβερνητικές αθλητικές αρχές τους. Η WAKO διασφαλίζει την ανάπτυξη σύμφωνα με το Ολυμπιακό Κίνημα και τις δεσμεύσεις του, των οποίων οι αρχές ενσωματώνονται σε όλα τα έγγραφα και τις πολιτικές της οργάνωσης WAKO. Με τη σύγχρονη στρατηγική μάρκετινγκ και μέσων ενημέρωσης, η WAKO έχει κερδίσει πάνω από 250,000 ακόλουθους στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας του Κικ Μπόξινγκ, η WAKO έκανε αφιέρωση, κάθε μέρα την τελευταία εβδομάδα, και σε μια ήπειρο με την επισκόπηση των δραστηριοτήτων της χρονιάς που διανύουμε.

Τι συνέβη στην WAKO Ευρώπης το 2022; Το πιο σημαντικό γεγονός είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα WAKO επειδή είναι η προκριματική διοργάνωση για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2023 (PF, LC, FC) και τους Παγκόσμιους Αγώνες Μαχητικών Αθλημάτων 2023 (LK, PF). Εκτός αυτού, η WAKO Europe είχε δύο επιτυχημένα ευρωπαϊκά κύπελλα το 2022 και δύο παγκόσμια κύπελλα. Η WAKO Europe θα φιλοξενήσει 14 τουρνουά μέχρι το τέλος του 2022. Εκεί η Ευρώπη είχε 12.417 συμμετοχές σε αγωνίσματα μέχρι σήμερα. 

Ζητήσαμε από δασκάλους που γνωρίζουν καλά την πορεία του αθλήματος και συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις δρασητριότητες να μας πουν με συό λόγια τη σημαίνει αυτή η μέρα για αυτούς:

“Μεγάλη καταξίωση και τρομερή άνοδος για το άθλημα” Παναγιώτης Σώζος

“Είναι ημέρα γιορτής για το άθλημα που υπηρετούμε και αγαπάμε, την ημέρα αυτή έγινε η αναγνώριση της ολυμπιακής επιτροπής που είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του αθλήματος μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευτυχισμένοι που ανήκουμε στην μεγάλη οικογένεια της WAKO. Έχουμε φέρει 2 Πανευρωπαϊκούς και 2 παγκόσμιους τίτλους για την Χώρα μας και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, την προσπάθεια έτσι ώστε η Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στα στυλ του ring σε παγκόσμιο επίπεδο».  Γιώργος Χαλκίδης και Μπάμπης Παπαδόπουλος

«Είναι η μέρα που οραματίστηκαν οι πρωτοπόροι του αθλήματος μας, δίδαξαν και άνοιξαν τον δρόμο. Η μέρα που όσοι τους ακολουθήσαμε, εξελιχθήκαμε μέσα από τη διδασκαλία τους και με κόπο και προσπάθεια κάναμε το όραμα τους πραγματικότητα». Μάνος Βασιλείου

Η WAKO είναι επίσημα αναγνωρισμένη από:

 ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή)

 GAISF – πρώην SportAccord (Παγκόσμια Ένωση Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών),

 IWGA (Διεθνής Ένωση Παγκόσμιων Αγώνων),

ARISF (Ένωση Αναγνωρισμένων Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών της ΔΟΕ),

FISU (Διεθνής Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού),

WADA (Παγκόσμιος Οργανισμός Κατά του Ντόπινγκ),

CIFP (Διεθνής Οργανισμός Fair Play),

 OCA (Ολυμπιακό Συμβούλιο της Ασίας),

 IWG (Διεθνής Ομάδα Εργασίας Γυναικών στον Αθλητισμό),

 Ειρήνη και Αθλητισμός.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά