fbpx

Η Ραφαέλα Σίλβα… διδάσκει τη νέα γενιά της Βραζιλίας

Η Ραφαέλα Σίλβα… διδάσκει τη νέα γενιά της Βραζιλίας

Την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με πολλά μικρά παιδιά τα οποία αναζητούν το μέλλον τους εντός του αθλητισμού είχε η Ραφαέλα Σίλβα. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2016 απετέλεσε κεντρικό πρόσωπο του προγράμματος “Esporte Cria” της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας, που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να βοηθήσει τα παιδιά της χώρας να βρουν δρόμους επαγγελματικής αποκατάστασης στον κόσμο του αθλητισμού, ακόμη κι αν δεν είναι αθλητές.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Σίλβα συναντήθηκε με μαθητές σχολείων, χαρακτηρίζοντας αυτή την εμπειρία όχι μονάχα ξεχωριστή αλλά και… αμφίπλευρα ωφέλιμη, κρίνοντας πως και η ίδια έμαθε πράγματα μέσα από αυτή την επαφή και ανταλλαγή σκέψεων με τους νέους.

“Αυτά ήταν συναρπαστικά νέα για εμένα. Πιστεύω πως θα προσθέσουμε πολλά ουσιώδη πράγματα στις ζωές αυτών των νεαρών. Όταν ήμουν στην ηλικία τους, δεν είχαν γνώσεις για οτιδήποτε έξω από την κοινότητά μου. Αυτή ήταν όλος ο κόσμος μου.

Η Ραφαέλα Σίλβα κρατώντας το χρυσό μετάλλιο από τους Αγώνες του 2016 στο Ρίο.

Τότε, πίστευα πως δεν θα είχα ευκαιρίες. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρώ ένα τέτοιο πρόγραμμα τόσο σημαντικό για αυτά τα παιδιά, για την αξία που έχει η επαφή μου μαζί τους.

Να ανταλλάξουμε γνώμες, να δουν τα επαγγέλματα και να βρεθούν μετά σε πανεπιστήμια. Για εμένα, αυτή είναι μία πολύ ωραία επαφή. Νομίζω πως και οι δύο πλευρές βγαίνουμε κερδισμένες”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Σίλβα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά