fbpx

Πανελλήνιο Α/Γ: Πρωτιά για τον ΠΑΟΚ στη γενική κατάταξη και στις γυναίκες – Στην κορυφή ο Φίλιππος Αμυνταίου στους άνδρες

Πανελλήνιο Α/Γ: Πρωτιά για τον ΠΑΟΚ στη γενική κατάταξη και στις γυναίκες – Στην κορυφή ο Φίλιππος Αμυνταίου στους άνδρες

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Α/Γ, το οποίο διεξάγεται στο Αμύνταιο, αυτό το Σαββατοκύριακο 17-18/12. Οι Θεσσαλονικείς ανέβηκαν στην κορυφή και στην κατηγορία των γυναικών, ενώ στην αντίστοιχη των ανδρών διατήρησε τα σκήπτρα ο Φίλιππος Αμυνταίου, για να ολοκληρωθεί η πρώτη αγωνιστική μέρα της διοργάνωσης, που θα είναι και η τελευταία για το 2022.

Ο ΠΑΟΚ μέτρησε τέσσερα χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο, για να βρεθεί στην κορυφή της γενικής κατάταξης, ενώ οι τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου κατέκτησαν συνολικά δύο χρυσά, τρία ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια.

Οι Ελισάβετ Τελτσίδου και Θεόδωρος Τσελίδης, τζουντόκα του ΠΑΟΚ, οι οποίοι την επόμενη εβδομάδα θα συμμετέχουν στο Masters που θα γίνει στην Ιερουσαλήμ, ήταν στο πλαίσιο αναζήτησης βαθμών, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, και κατάφεραν να πρωτεύσουν στα -78 και -90 κιλά αντίστοιχα. Χρυσά μετάλλια για λογαριασμό του ΠΑΟΚ πήραν και οι Σάββας Καρακιζίδης (-66κ.) και Κατερίνα Θεοδωρακοπούλου (-48κ.), ενώ ο Γιώργος Μαρκαριάν έφτασε στη 2οη θέση (-73κ.).

Αναφορικά με τους αθλητές του Φίλιππου Αμυνταίου, ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, ο οποίος μέσα στο 2022 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U18, πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία των -73 κιλά. Τα υπόλοιπα μετάλλια για το μακεδονικό σύλλογο πήραν οι Π. Μαυρομάτης (1η θέση, +100κ.), Μ. Καριπίδης (2η θέση, -60κ.), Φώτης Καριπίδης (2η θέση, -66κ.), Ελπίδα Ευφροσύνη Κατσαούνη (2η θέση, -78κ.), Παναγιώτης Κωφίδης (3η θέση, -73κ.) και Α. Κοτανίδης (3η θέση, -90κ.).

Πρωταθλητές Ελλάδος στις υπόλοιπες κατηγορίες αναδείχθηκαν οι εξής:
-60κ. : Α. Αναστασόπουλος (ΟΤ Περιστερίου)
-81κ. : Αντ. Μυλωνέλης (Άρης Θεσσαλονίκης)
-100κ.: Μ. Παυλής (ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας)
-52κ. : Ελ. Απ. Δημητριάδη (Άρης Ιωαννίνων)
-57κ. : Ευαγ. Γαβαλά (ΑΣΔ Χαλανδρίου)
-63κ. : Δ. Ανδρούτσου (Νικηφόρος Ανατολής Ιωαννίνων)
-70κ. : Αλ. Παπαγιαννάκη (Πανελλήνιος)
+78κ.: Ν. Βουλπάσιν (Πανελλήνιος)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά