fbpx

Fast and Furiοus ο χρυσός Καγκελίδης, δείτε το πιό γρήγορο νοκ άουτ στο Ευρωπαϊκό WAKO στην Κροατία! Χρυσός και ο Καλλιονίδης (video)

Fast and Furiοus ο χρυσός Καγκελίδης, δείτε το πιό γρήγορο νοκ άουτ στο Ευρωπαϊκό WAKO στην Κροατία! Χρυσός και ο Καλλιονίδης (video)

Oλοκληρώθηκε σήμερα στην Κροατία το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Κικμπόξινγκ “Karlovac Open”, στο Karlovac, που διεξήχθει μεταξύ 10-12 Φεβρουαρίου. Συμμετείχαν 32 χώρες με 1.422 αθλητές σε 2.217 αγωνιστικές εγγραφές. Η ομάδα της BG Academy με τους προπονητές Γιώργο Χαλκίδη και Μπάμπη Παπαδόπουλο έδωσε το παρών όπως και σε κάθε μεγάλο ραντεβού εντός η εκτός συνόρων και σε κάθε μεγάλο ραντεβού εντός η εκτός συνόρων (η επανάληψη είναι της εμπέδωσης) οι διακρίσεις έρχονται βροχή.

Νομίζω είμαστε μάρτυρες σε μία πρωτόγνωρη άνθηση σε όλα τα μαχητικά αθλήματα στις νεαρές ηλικίες και όσον αφορά το Κικμπόξινγκ η BG Academy έχει το δικό της μεγάλο μερίδιο.

Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ήταν επίσημη διοργάνωση στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας WAKO και η Εθνική ομάδα πήγε με δικά της έξοδα όπως συμβαίνει συνήθως στα περισσότερα μαχητικά αθλήματα. Οι αθλητές που συμμετείχαν ήταν οι συνήθεις ύποπτοι για διάκριση Σάββας Καγκελίδης στα -86κ., Θοδωρής Καλλιονίδης στα -54κ., Αλέξανδρος Λαζαρίδης στα -67κ., και Παναγιώτης Ελευθερίου στα -71κ., που γράφαμε όταν ανέβηκε το άρθρο για την αναχώρηση της αποστολής.

Θοδωρής Καλλιονίδης

O βενιαμήν Θοδωρής Καλλιονίδης στα -54κ. χωρίς να είναι ακόμα 15 ετών, στην παρθενική του εμφάνιση σε μεγάλο διεθνές πρωτάθλημα τα κατάφερε εξαιρετικά και έφερε το χρυσό μετάλλιο με νίκη στον τελικό επί Πολωνού αντιπάλου, ενώ στον ημιτελικό κέρδισε τον Ισραηλινό

Ο Σάββας Καγκελίδης στα -86κ. με συνοπτικές διαδικασίες πέτυχε το πιό γρήγορο νοκ άουτ στη διοργάνωση στον 1ο γύρο επί Ουκρανού αντιπάλου. Ο Ουκρανός σοκαρίστηκε απ΄την έκβαση του αγώνα και έπιασε την κουβέντα στην Ελληνική αποστολή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν η πρώτη φορά που δεχόταν νοκ άουτ και είχε πραγματικά ζαλιστεί.

Αλέξανδρος Λαζαρίδης στα -67κ. με 11 αντιπάλους στην κατηγορία του ήταν ο μεγάλος άτυχος. Μετά από μια πραγματική οδύσσεια με συνεχείς αλλαγές πτήσεων στην αρχή και οδικώς μετά έφτασε στο γήπεδο μόλις μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Οι διοργανωτές ενώ είχαν ενημερώσει ότι το ρινγκ θα διεξαγόταν Σάββατο και Κυριακή ξεκίνησε δυστυχώς από την Παρασκευή, λόγω των πολλών συμμετοχών. Αποτέλεσμα ήταν ο Λαζαρίδης που προσπαθούσε να κρατήσει τα κιλά του στο ταξίδι, με νηστεία, για να ζυγιστεί να μπει να αγωνιστεί απλά για την παρουσία. Ο Σέρβος αντίπαλός του την ώρα που γράφεται το άρθρο είναι ήδη τελικό με 3 νίκες.

Ο Παναγιώτης Ελευθερίου στα -71κ. σ’ ένα περίεργο αγώνα με αντίπαλο Ουκρανό έχασε στα σημεία με τους πίνακες του ηλεκτρονικού σκοραρίσματος να μην λειτουργούν προσωρινά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δοθούν ανάλογες οδηγίες αλλά να γίνεται και παρακολούθηση σκοραρίσματος στον αγώνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήταν ένα τουρνουά της WAKO όπου η κατάκτηση χρυσού (20 πόντοι) και ασημένιου μεταλλίου (10 πόντους) δίνουν πόντους που καθορίζουν την ανάλογη θέση στην κλήρωση στο Παγκόσμιο και Ηπειρωτικό Πρωτάθλημα. Όσους περισσότερους πόντους έχει ένας αθλητής τόσο καλύτερη θέση στην κλήρωση θα έχει.

Η Ελληνική Εθνική ομάδα κέρδισε και άλλα μετάλλια και θα επανέλθουμε σύντομα μόλις υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα

Σάββας Καγκελίδης
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά