fbpx

Νικητής κόντρα στον Βάργκας και… πρώτη φορά κάτοχος παγκόσμιας ζώνης ο Φόστερ! (vid)

Νικητής κόντρα στον Βάργκας και… πρώτη φορά κάτοχος παγκόσμιας ζώνης ο Φόστερ! (vid)

Ο Ο’Σάκι Φόστερ ήταν ο μεγάλος νικητής της μονομαχίας με τον Ρέι Βάργκας στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, κατακτώντας έτσι την WBC ζώνη στην κατηγορία σούπερ φτερού (-59κ.). Ο 29χρονος Αμερικανός επικράτησε στα σημεία με ομόφωνη απόφαση των κριτών και έτσι βελτίωσε το ρεκόρ καριέρας του σε 20-2-0. Στον αντίποδα, ο Μεξικανός, που χαρακτηριζόταν ως το φαβορί της μάχης, έχασε το αήττητό του έπειτα από 37 επαγγελματικούς αγώνες (36-1-0).

Αν και ο αγώνας δεν χαρακτηρίστηκε από κάποιο νοκ-ντάουν, ο Φόστερ βρήκε ουσιαστικά τον τρόπο να υπερισχύσει με την ακρίβεια και αποτελεσματικότητα των χτυπημάτων του. Αντιθέτως, ο Βάργκας δεν είχε το πλεονέκτημα ύψους και μήκους χεριών που απολάμβανε διαχρονικά στην καριέρα του, όσο αγωνιζόταν σε χαμηλότερες κατηγορίες κιλών.

Πλέον, ο Φόστερ είναι για πρώτη φορά στην καριέρα του κάτοχος μίας παγκόσμιας ζώνης, δίχως όμως να γνωρίζει τι… μέλλει γενέσθαι. Συγκεκριμένα, μπορεί ο ίδιος να σκέφτεται κάποιος αγώνα ενοποίησης τίτλων με τον Εμανουέλ Ναβαρέτε (WBO), τον Χέκτορ Γκαρσία (WBA) ή τον Σαφκάτ Ραχίμοφ (IBF), ωστόσο και αυτοί έχουν τις δικές τους υποχρεώσεις στους οργανισμούς τους. Έτσι, ένας αγώνας υπεράσπισης του τίτλου μοιάζει ως πιο ρεαλιστικό σενάριο για τον Αμερικανό τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά