fbpx

Ευρωπαϊκό Α/Γ: “Χρυσός” ο Γιάννης Καργιωτάκης στη Ρουμανία

Ευρωπαϊκό Α/Γ: “Χρυσός” ο Γιάννης Καργιωτάκης στη Ρουμανία

Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών πάλης υποταγής που διεξάγεται στην Ρουμανία, κατέκτησε ο Γιάννης Καργιωτάκης. Ο Ελληνας πρωταθλητής διέπρεψε σε ακόμα μια διοργάνωση και κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 130κ.

Ο Καργιωτάκης, μιας και μετρά πέντε διαδοχικά μετάλλια ξεκίνησε τη διοργάνωση από τον προκριματικό γύρο. Εκεί αντιμετώπισε τον Παγκόσμιο πρωταθλητή του 2022, τον Πολωνό Πιβοβάρσκι και επικράτησε με 5-2.

Η τεράστια αυτή νίκη έδωσε “φτερά” στον Ελληνα πρωταθλητή. Στη συνέχεια ο Καργιωτάκης επικράτησε με 3-2 του Ουκρανού Ισίτσκο και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε τον Ουκρανό Σνίχουρ που πέρυσι είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Κρητικός πρωταθλητής ήταν ασταμάτητος και επιβλήθηκε με 10-1.

Ήταν η πέμπτη φορά που ο Γιάννης Καργιωτάκης εξασφάλισε ένα μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είχε μέχρι στιγμής δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια. Στον τελικό βρέθηκε στον δρόμο του o Ραφιγκάεφ. Ο Μολδαβός πρωταθλητής αποχώρησε λόγω τραυματισμού και έδωσε την ευκαιρία στην ελληνική αποστολή να… πανηγυρίσει δεόντως.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά