fbpx

Απάντηση της ΠΟΜΕΙΠΟΤ σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα της IMMAF

Απάντηση της ΠΟΜΕΙΠΟΤ σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα της IMMAF

Παραθέτουμε την απάντηση – σχολιασμό του Αντιπροέδρου της ΠΟΜΕΙΠΟΤ Μάρκου Νταουκάκη για τις αποκαλύψεις που έκαναν το γύρο του κόσμου πρόσφατα, σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα που φαίνεται να βιώνει η IMMAF. Μεταφέρουμε αυτολεξεί την ανακοίνωση.

“Αγαπητά σωματεία, προπονητές, αθλητές και φίλοι. Σας γράφω με μεγάλη απογοήτευση και προβληματισμό.

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης με αποδέκτη την παγκόσμια ομοσπονδία ΜΜΑ IMMAF και τον πρόεδρο και ολυμπιονίκη κύριο Κέριθ Μπράουν, η οποία υποτιμά προσβλητικά το τρομερό έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

Είμαι απογοητευμένος από τις εγωιστικές ενέργειες και την απόπειρα ξεκάθαρης δολιοφθοράς σε μια πολύ σημαντική στιγμή καθώς βρισκόμαστε στα πρόθυρα της αποδοχής μας στην ολυμπιακή οικογένεια. Ένα μονοπάτι που βαδίσαμε όλοι μαζί και στο οποίο συνέβαλε ο καθένας μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι συνειδητοποιούμε σε πόσο ιστορική στιγμή βρισκόμαστε και πόσο κοντά είμαστε στο να γίνει το ΜΜΑ ένα αναγνωρισμένο Ολυμπιακό άθλημα, καθώς και για τους νέους ορίζοντες και τις ευκαιρίες που θα ανοίξει αυτό για τα σωματεία και τους αθλητές μας.

Επομένως η απογοήτευση μου είναι μεγάλη όταν κάποιοι άνθρωποι οδηγούνται από προσωπικές φιλοδοξίες και βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συλλογικό καλό.

Έχω ζήσει τις Μεικτές Πολεμικές Τέχνες (ΜΜΑ) από τα πρώτα τους βήματα στην Ελλάδα καθώς ήμασταν οι πρώτοι που κάναμε διοργάνωση ΜΜΑ, οι πρώτοι που βγάλαμε πρωταθλητές και δώσαμε ζώνες και οι πρώτοι που κάναμε συμβόλαιο με τηλεοπτικό σταθμό για να μάθει το ευρύτερο κοινό το υπέροχο άθλημα μας.

Δημιουργήσαμε σχολές πολεμικών τεχνών και γυμναστήρια με σκοπό την ανάπτυξη του ΜΜΑ με αποτέλεσμα να παραχθούν αθλητές που μας κάνουν περήφανους στις κορυφαίες διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Με υπερηφάνεια βλέπουμε το άθλημα μας να ανθίζει, με νέες σχολές, νέους αθλητές, νέες διοργανώσεις, νέα πρόσωπα και έναν υγιή ανταγωνισμό που μόνο εξέλιξη φέρνει.

Η συνέχεια της περαιτέρω ανάπτυξης του ΜΜΑ στην Ελλάδα ήταν μονόδρομος και αυτός ήταν η ανάπτυξη στη ρίζα του δηλαδή στην επένδυση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στους νεαρούς αθλητές, στην εκπαίδευση των προπονητών, των κριτών, των διαιτητών, των cutmen.

Αυτό μας έφερε κοντά στην παγκόσμια ομοσπονδία ΜΜΑ την IMMAF.
Η IMMAF έχοντας 150 κράτη μέλη είναι ο μοναδικός σοβαρός φορέας του αθλήματος καθώς έχει την έγκριση από τη WADA, επίσης είναι ο μόνος σοβαρός υποψήφιος για την παγκόσμια αναγνώριση που σύμφωνα με ενδείξεις και μετά την διάλυση της GAISF θα γίνει σύντομα.

Ναι η IMMAF έχει οικονομικές δυσκολίες αυτή τη στιγμή αλλά και ποιος δεν έχει; Όλοι μας έχουμε τις δυσκολίες μας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η διαχείριση μας δεν είναι καλή και ότι δε θα ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας.

Η πανδημία του COVID έχει επηρεάσει άσχημα τους πάντες. Βλέπουμε ακόμα και τεράστιες εταιρείες με περιουσιακά στοιχεία δισεκατομμυρίων να δυσκολεύονται οικονομικά και να απολύουν χιλιάδες υπαλλήλους.

Αυτό που έχει μείνει στον αθλητισμό από έσοδα και προσωπικό έργο προέρχεται από ανθρώπους που έχουν το αθλημα στην καρδιά τους.

Ας εκτιμήσουμε τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση της διοίκησης της IMMAF στηρίζοντας τις προσπάθειες τους να αναπτύξουν και να προωθήσουν το αγαπημένο μας άθλημα.

Αγνοήσετε τους εγχώριους καιροσκόπους που ουδεμία σχέση έχουν με το άθλημα μας και προσπαθούν να γραπωθούν από πάνω του ρίχνοντας λάσπη δεξιά και αριστερά.

Μόνο μαζί και ενωμένοι ως μια οικογένεια θα πετύχουμε τους στόχους μας και θα εκπληρώσουμε τα όνειρα εκατομμυρίων νέων σε όλο τον κόσμο που ασκούνται στο ΜΜΑ.”

Μάρκος Νταουκάκης

Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μεικτών Πολεμικών Τεχνών.

Μέλος της πειθαρχικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ΜΜΑ.

https://mma.apexsports.gr/2023/03/10/immaf-oikonomiki-krisi-odigei-se-pithani-chreokopia-kai-esostrefeia/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά