fbpx

Πανευρωπαϊκό: Στην 1η θέση της γενικής κατάταξης η Ελλάδα (vid)

Πανευρωπαϊκό: Στην 1η θέση της γενικής κατάταξης η Ελλάδα (vid)

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ελλάδα κατέκτησε την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου, παίδων-κορασίδων, εφήβων-νεανίδων, νέων ανδρών-νέων γυναικών. Στο διεθνές πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Verquin της Γαλλίας, 10-12 Μαρτίου 2023, η Εθνική Ομάδα επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της και με 26 χρυσά, 22 αργυρά και 34 χάλκινα μετάλλια αναδείχτηκε πρωταθλήτρια χώρα, ανάμεσα σε 27 κράτη.
Συνολικά, η Ελλάδα κατέκτησε 82 μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες των αγωνιστικών συστημάτων Ju Jitsu Fighting, Jiu Jitsu, Duo, Show.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας όχι μόνο αποτελεί την πρώτη δύναμη στο ευρωπαϊκό Ζίου Ζίτσου, αλλά παράλληλα διατήρησε τα ποιοτικά και αριθμητικά αγωνιστικά της χαρακτηριστικά, καθώς το 2022 στο Πανευρωπαϊκό του Ηρακλείου και το 2023 στο Πανευρωπαϊκό της Γαλλίας κατέκτησε τον ίδιο αριθμό χρυσών μεταλλίων (26), με περίπου ίδιο αριθμό συμμετοχών.

ο τελικός πίνακας της γενικής κατάταξης

Με 156 συμμετοχές αθλητών και αθλητριών και 34 προπονητές η Εθνική Ομάδα Ζίου Ζίτσου βραβεύτηκε από την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία και τη διοργανώτρια Γαλλική Ομοσπονδία ως η πολυπληθέστερη αποστολή του πρωταθλήματος.
Την ομάδα συνόδευσαν στη Γαλλία η Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ κα Μαίρη Χαριτοπούλου, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Μπιτσαξής, ο κ. Βαγγέλης Συνολάκης, Μέλος του Δ.Σ., καθώς και οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές.
Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συμμετείχαν οι Έλληνες διεθνείς διαιτητές: Κώστας Καζάκος (World A, Head Referee JJEU), Κώστας Δρούγκας, Γιάννης Παπαδάκης, Μαίρη Σιδηροπούλου, Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Νίκος Κοκώνης.
Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ:
«Η άνοδος και η καθιέρωση του ελληνικού Ζίου Ζίτσου διεθνώς αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Στη Γαλλία ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές με την κατάκτηση της 1ης θέσης στη γενική κατάταξη, αντίστοιχες με αυτές που νιώσαμε πέρσι στο Πανευρωπαϊκό του Ηρακλείου, αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Άμπου Ντάμπι, το 2022.
Η ετοιμότητα των αθλητών-τριων, η ομαδικότητα, η συνεργασία, η αισιοδοξία και η διάθεση για διακρίσεις κυριάρχησαν στην αποστολή και αποτέλεσαν χαρακτηριστικά στοιχεία που συνέβαλλαν στην επιτυχία.
Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας.
Για τους αθλητές και τις αθλήτριες μας.
Για τους προπονητές και τις προπονήτριες μας.
Για τους Συλλόγους μας σε όλη την Ελλάδα.
Η Ομοσπονδία μας θα στέκεται στο πλευρό όλων και θα υποστηρίζει κάθε προσπάθεια που οδηγεί τη χώρα μας και το άθλημα μας ψηλά.
Αξίζουν πολλά μπράβο και συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα και σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά