fbpx

Άκρα 2023: Με την στήριξη της παγκόσμιας ομοσπονδίας το ντεμπούτο του αθλήματος

Άκρα 2023: Με την στήριξη της παγκόσμιας ομοσπονδίας το ντεμπούτο του αθλήματος

 Η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, η WAF, μέσω του προέδρου της, Ασέν Χατζιτοντόροφ, στηρίζει πλήρως το ντεμπούτο στους Αφρικανικούς Αγώνες στην πρωτεύουσα της Γκάνας, την Άκρα.

 Εκπρόσωποι των 2 πλευρών συναντήθηκαν  στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο, που θα διοργανώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά για να συζητήσουν την ανάπτυξη του αθλήματος στην αφρικανική ήπειρο.

 Η Άκρα θα διοργανώσει το αφρικανικό πρωτάθλημα από τις 27 Απριλίου έως τις 5 Μαϊου ενώ έχει αναλάβει και τους Αφρικανικούς Αγώνες, μία διοργάνωση που αναβλήθηκε για την επόμενη χρονιά εξαιτίας των οικονομικών πιέσεων που γνωρίζει η χώρα αν και ο Βούλγαρος πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας παραμένει αισιόδοξος για την επιτυχία και των 2 διοργανώσεων.

 Το αφρικανικό πρωτάθλημα θα αποτελέσει προκριματικό για τους Αφρικανικούς Αγώνες με την συμμετοχή 180 αθλητών ενώ το άθλημα θα είναι ένα από τα 23 στο πρόγραμμα για τη διοργάνωση στην Άκρα και αναμένεται να βρεθεί στο πρόγραμμα των World Combat Games στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά