fbpx

Επιστρέφουν Ρώσοι-Λευκορώσοι υπό καθεστώς ουδέτερων, συστήνεται ειδική επιτροπή για τη μεγάλη κατηγορία

Επιστρέφουν Ρώσοι-Λευκορώσοι υπό καθεστώς ουδέτερων, συστήνεται ειδική επιτροπή για τη μεγάλη κατηγορία

Η παγκόσμια ομοσπονδία πάλης ανακοίνωσε πως και αυτή θα επιτρέψει την επιστροφή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών υπό προϋποθέσεις, μετά την ξιφασκία, το τζούντο και το ταεκ βον ντο.

Η United World Wrestling σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε παμψηφεί να επιτρέψει την επιστροφή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στις διοργανώσεις υπό καθεστώς ουδέτερων, πάντα όμως υπό τις ειδικές προϋποθέσεις που έθεσε η ΔΟΕ. Συγκεκριμένα για την κορυφαία κατηγορία, αυτή των ανδρών και γυναικών, θα συσταθεί ειδική επιτροπή για τον έλεγχο των προϋποθέσεων των αθλητών που θέλουν να επιστρέψουν στη διεθνή σκηνή. Τα ειδικά κριτήρια και τα μέλη της επιτροπής θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Αποφασίστηκε επίσης η άμεση επιστροφή των μικρότερων σε ηλικία παλαιστρών/ριών U15 και U17 στις διεθνείς διοργανώσεις υπό το καθεστώς ουδέτερων χωρίς κάποια προϋπόθεση. Αυτό που παραμένει είναι η απαγόρευση των επισήμων και των παραγόντων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, καθώς και η διεξαγωγή διεθνών διοργανώσεων στις εν λόγω χώρες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά