fbpx

Βυζαντινή Οπλομαχία, και όμως μπορείς να μάθεις! (pics)

Βυζαντινή Οπλομαχία, και όμως μπορείς να μάθεις! (pics)

Η Scholae Palatinae έχει πάρει το όνομα της από τις Παλατινές Σχολές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και είναι μια ομάδα που εκπαιδεύει τα μέλη της στην Βυζαντινή Οπλομαχία και τις Βυζαντινές Πολεμικές Τέχνες.
Δηλαδή οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να μάχονται με αντίγραφα όπλων των Βυζαντινών, αντλώντας υλικό από τα Βυζαντινά Τακτικά Υψηλής Στρατηγικής, τα μεσαιωνικά εγχειρίδια Ευρωπαϊκής Οπλομαχίας, ερμηνεύοντας τα ακριτικά έπη, και τα Βυζαντινά έργα τέχνης και ακολουθώντας την λογική της Ξιφασκίας και του Ενόπλου Πάμμαχου.

 Η εκπαίδευση γίνεται υπό την αιγίδα της Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών «Λέοντες» η οποία έχει μαθητές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Χιλή, την Ιταλία, την Κύπρο, την Βουλγαρία, το Κατάρ και αλλού. Ενώ τα μαθήματα εποπτεύονται από πιστοποιημένο προπονητή Ξιφασκίας και εκπαιδευτή ενόπλου Πάμμαχου και Οπλομαχίας.

 Οι ασκούμενοι έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν τα όπλα της χρονικής περιόδου που επιθυμούν σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή.
Υπάρχουν 3 κύριες περίοδοι που μπορούν να επιλέξουν. Την πρώιμη, την μέση και την ύστερη. Παράλληλα οι ασκούμενοι μπορούν να επιλέξουν να εκπαιδεύονται με μοντέρνο προστατευτικό εξοπλισμό (της ιστορικής ξιφασκίας) ή με τον ανάλογο ιστορικό εξοπλισμό της ιστορικής περιόδου που έχουν διαλέξει (με χρήση πανοπλίας κτλ).

 Οι ασκούμενοι εφόσον έχουν περάσει στην εκπαίδευση με ιστορικές στολές ή πανοπλίες μπορούν να επιλέξουν να κάνουν ιστορική αναβίωση, ανάλογα με την ιστορική περίοδο που έχουν επιλέξει. Η ιστορική αναβίωση δεν έχει μόνο μαχητικές παρουσιάσεις αλλά και πολιτιστικές όπως την προβολή ενδυμάτων τόσο του λαού όσο και της αριστοκρατίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά